'BEŞ PARA ETMEZ!'

'BEŞ PARA ETMEZ!'

Bir süre önce yapımına başlanan 250 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatı ilerlerken, mevcut hastanenin içinde bulunduğu durum vatandaşı memnun etmeye yetmiyor. Yeni hastane tamamlanana kadar mevcudun iyileştirilmesini isteyen vatandaşlar artık hastaneyle ilgili sert ifadelere başvuruyor. 

'Belediye çalışmalarından memnun musunuz?' röportajlarımız esnasında Bilecik'in tek sorununun hastane olduğunu dile getiren bir vatandaş,"Bilecik Devlet Hastanesi, hastaneden başka her şeye benziyor. Beş para etmez bir hastanemiz var" şeklinde konuştu. 

İlimiz devlet hastanesinin yetersiz ve elverişsiz şartları Bileciklileri zorlamaya devam ediyor. Vatandaşların hastane çilesi birçok kimsenin tedavi olmak için il dışına gitmelerine sebebiyet veriyor. 

Nitekim bu durum il merkezinde gerçekleştirdiğimiz 'Belediye Çalışmalarından Memnun Musunuz?' röportajlarımıza da yansıdı. Bazı vatandaşlar Bilecik'in sağlık alanında çok geride kaldığını ve yeni yapılan hastaneyle birlikte özel hastanelere de ihtiyaç olduğunu savundu. 

'HASTANEMİZ BEŞ PARA ETMEZ'

Mikrofonlarımıza dert yanan bir vatandaş, Bilecik Devlet Hastanesi'nin yetersizliğini sert bir dille eleştirerek,"Bilecik Devlet Hastanesi, hastaneden başka her şeye benziyor. Beş para etmez bir hastanemiz var" ifadelerini kullandı. 

1-316.jpg

Bilecik Devlet Hastanesi'nin randevu almaktan tutun da verilen hizmete kadar birçok alanda yetersiz olduğunu öne süren vatandaş,"En ufak bir şeyde bile Eskişehir'e gidiyoruz. Birkaç sefer şaşırıpta buraya gittik hanım 3 ay sonra zor iyileşti" şeklinde konuştu. 

Gelinen süreçte, kamuoyunun dikkati yapımına başlanan yeni hastaneye çevrilmiş durumda.   

PEKİ YENİ HASTANE NE DURUMDA?

Yaklaşık bir buçuk ay önce temeli atılarak yapımına başlanan 250 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatı sorunsuz şekilde ilerliyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bien Seramik arasındaki alanda inşaSsına başlanan yeni hastanenin bir yandan hafriyatı çekiliyor bir yandansa temeli yükseliyor.

2-308.jpg

750 GÜNDE TAMAMLANACAK

Mart ayı başında yer teslimi yapılan proje, 750 iş gününde tamamlanacak. Yeni hastanede 250 yatağın yanı sıra 10 adet süit oda, 180 adet açık, 345 adet kapalı otopark ve konferans salonu yer alacak. 

Ayrıca şu anda 48 olan poliklinik sayısı 87'ye, 21 olan yoğun bakım sayısı ise 39'a yükseltilecek. 6 tane röntgen, 9 tane ultrason, 21 diyaliz cihazıyla çok daha kaliteli hizmet verilecek. 

Öte yandan yeni hastanede helikopter pistide yer alıyor.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4976 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum