BİK'ten çevrim içi eğitim

BİK'ten çevrim içi eğitim

Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürlüğü tarafından faaliyeti yürütülen Düzce ve Bilecik’teki yerel gazetelerin çalışanlarına kurumun gerçekleştireceği yıllık denetimlerle ilgili internet üzerinden eğitim verildi.

2020 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul’un aldığı kararla kurumun faaliyet alanı 81 ile yayıldı.  Bu kapsamda Sakarya Şube Müdürlüğü tarafından faaliyeti yürütülen Düzce ve Bilecik’teki yerel gazete çalışanları için yıllık denetimlerle ilgili internet üzerinden seminer düzenlendi. 

Sakarya Şube Müdürü İbrahim Çorbacı, Genel Müdürlük İlan Hizmetleri Şef Yunus Emre Uzel, Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü şef yardımcısı Özer Elikoğlu ile Bilecik ve Düzce Gazetelerinin yetkilileri katıldı. 

Şef Yardımcısı Özer Elikoğlu, Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan ve reklam alan gazeteleri yılda bir kere denetlediğini söyledi. Denetimlerde istenen evraklar ve yapılan işlemleri anlatan Elikoğlu, evraklarda ve işlemlerde eksik görülmesi halinde gazetelerin ceza alabileceğini belirtti. 

Şef Yunus Emre Uzel ise Basın İlan Kurumu’nun mevzuatıyla ilgili bilgi verdi. 

Sorularına detaylı bir şekilde cevaplar alan gazete çalışanları, seminerin çok verimli geçtiğini vurgulayarak, Basın İlan Kurumu personeline teşekkür etti. 

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.