Bilecik Belediye Başkan Vekili Subaşı'ndan eleştirilere cevap!

Bilecik Belediye Başkan Vekili Subaşı'ndan eleştirilere cevap!

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler üzerinden yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikler üzerinden yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Bilindiği üzere; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen bazı etkinlikler eleştirilere neden olmuştu. Fener Alayı ve Melek Mosso konseri üzerinden siyaset yapıldığına dair eleştiriler oluşmuş, AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım konuya ilişkin bir açıklamada bulunmuştu. Serkan Yıldırım’ın bu açıklamaları sonrası görevinden uzaklaştırılan belediye başkanı Semih Şahin’de eleştirilere hak vererek Bilecik halkından özür dilediğini duyurmuştu.

bilecik-belediye-baskan-vekili-melek-mizrak-subasi.jpeg

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ!

Yaşanan bu gelişmelerin ardından eleştirilere cevap veren Melek Mızrak Subaşı, belediyenin devlet kurumu olmasının yanı sıra siyasi bir kurum olduğunu belirterek, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istemelerinden hukuksuz ve yanlış bir şey olmadığını ifade etti. Melek Mızrak Subaşı, AK Partili belediyelerinde aynı şeyleri yaptığını belirterek eleştirilerin olabileceğini ancak eleştiride bulunanların özeleştiri yapmaları gerektiğini söyledi.

Melek Mızrak Subaşı, Vadipark Sosyal Tesislerinde, basın mensuplarıyla bir araya geldiği buluşmada yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Eleştiriler yapılabilir ancak biz her ne kadar devlet kurumu olsakta siyasi de bir kurumuz. CHP’li bir belediyeyiz, bende Cumhurbaşkanı adayımıza oy istiyorum. Bu bizim boynumuzun borcu. Tıpkı AK Partili belediyelerin yaptığı gibi. Bu hukuksuz bir şey değil. Eleştiride bulunan AK Partililer kendileri de özeleştiri yapsınlar.

Orada izlenilen video konserden önce izlenilen bir videoydu. Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yalanları ortadan kaldıran bir videoydu ve konser başlamadan önce izlendi. Bende konser başlamadan önce konuştum ve konser başladıktan sonra hiçbir şey yayınlamadı. Ben gençlerden destek istedim ve bu destek çağrımız çok büyük ilgi gördü. Gençlerden büyük destek aldık bizden önce onlar kalp yapmaya başladılar.” ifadelerini kullandı.

bilecik-belediye-baskan-vekili-melek-mizrak-subasi-001.jpeg

ASFALT VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, belediye çalışmalarına ilişkin bilgiler verdiği toplantıda, asfaltlama bekleyen alanlarla ilgili ihale sürecinin sonuna gelindiğini kaydetti. Hem asfaltlama hem de kaldırım ve kilitli taş çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını aktaran Melek Mızrak Subaşı, yağışlardan ötürü bir süre gecikme meydana geldiğini ifade etti.

KAYI A.Ş. KÂR EDİYOR

Melek Mızrak Subaşı, şehir içi dolmuşlarının yenileneceğini ve kartlı sisteme geçileceğini anlatırken, KAYI A.Ş. ile ilgili bilgiler verdi. Kendisi göreve geldikten sonra KAYI A.Ş.’nin ciddi miktarda kâr etmeye başladığını anlatan Melek Mızrak Subaşı, “Mahkemeye intkal eden bir sürecimizde var ama kâr ediyoruz. Ödenmemiş hiçbir SGK, vergi veya başka bir borcumuz yok.” diye konuştu.

KARTLI SİSTEME GEÇİLECEK

Şehir içi dolmuşlarının yenileneceğini ve kartlı sisteme geçileceğini bildiren Melek Mızrak Subaşı hem konfor hem de hizmet kalitesi anlamında iyileşme sağlanacağını ifade etti.

Rüşvete konu olan şehir merkezindeki AVM ile ilgili mahkeme sürecinin sürdüğünü belirten Başkan V. Subaşı, 14 Haziran’da mahkemenin karar vermesini beklediklerini söyledi. Subaşı ayrıca, AVM’nin yanında bulunan Santral Sokak’ta pilot bölge olarak yayalaşma çalışmasına başlanacağını, sokak sağlıklaştırmaları ile ileride AVM ve önündeki meydanı içerisine alacak konsept bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

Başkan V. Subaşı’nın basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ile toplantı sona erdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum