Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin,"Suyun verilmemesini ben söyledim"

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin,"Suyun verilmemesini ben söyledim"

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İstasyon Mahallesi’ndeki yüzme havuzu yanında bulunan su kuyusundan Bilecik İl Özel İdaresi’nin su almamasına ilişkin kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP İl Genel Meclis Üyeleri Zafer Kurnaz ve Janrat Karaahmet ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Semih Şahin, kuyudan çıkan suyun içmeye uygun olup olmadığının bilinmediğini söyledi.

İl Genel Meclis Üyesi Zafer Kurnaz ise AK Partili Zeki Kayadelen’in açıklamalarını eleştirerek, “Zeki beyin araştırmadan yorum yapmasını kınıyorum” dedi.

Başkan Semih Şahin, belediye meclisi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, su verip vermeme gibi bir dertlerinin olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bizler CHP olarak insan sağlığını, halk sağlığını ön planda tutan bir partiyiz. Bizim için insan her şeyden önemlidir. Ben suyun verilmemesini söyledim çünkü bu suyla ilgili içme suyu olduğuna dair herhangi bir tahlil yapılmamış. Bu su köye götürülerek içme suyu olarak kullanılmış. Bizim su verip vermeme gibi bir derdimiz yok.  

Özel idare buradan su almakla ilgili gelir belediye ile protokol imzalar ardından içme suyu olarak kullanacaksa bununla ilgili analizleri bize gösterir. Şu anda bizden 3 tanker alıyorlarsa ben 30 tanker su veririm. Bu işi bilimsel yapmak lazım çünkü ben sorumluyum. İşin gereği nasıla öyle yapılsın.

Cumhur İttifakı meclis üyesi arkadaşlara şunu söylemek isterim bu şehirde yeşil alan, park yaparken nasıl engelleriz diye uğraşanlar bununla ilgili mahkemeye giden mantık şehrimize hizmet etmiyorlar diye söz etme hakkına sahip değildir. Çünkü işi gücü bırakıp belediyeyi nasıl çalıştırmayız diye hareket eden ve varolan yapıları yıkan mantığın söz etmeye hakkı yok. Bu tartışmaları bıraksınlar, belediye Bilecik için ne yapabiliyorsa yapsın onlar bize, onlar yapsın biz onlara destek olalım. Biz halk için, halkın yanında, güzel olan her şeyi yapmaya hazırız. Bu halkın çarşıda nefes almasına karşı çıkan siyasetçiler bizlere gölge etmesinler. Bizim kişilerle işimiz yok, yeter ki Bilecik’te güzel işler olsun. Bir terk soruya cevap istiyorum Bilecik’te Atatürk Parkı’nın yeşil alan yapılmasının kime ne zararı var? Bunun cevabını bana versinler, niyetlerini sorgulamayayım.  

Belediye zarara girer diye bir dertleri de yok. Kamu zararı olursa da ben cebimden ödeyeceğim. Bu park en elzem konudur. Nefes alacak yer yok. Her yere bir sürü abuk subuk bina yapmışlar, biz onlara rağmen şehre nefes aldıracağız. Onlarda buranın insanları lütfen Bilecik için yapılan çalışmalara destek olsunlar. Tarih yapanlarla anılır, yıkanlarla değil” ifadelerini kullandı.

bilecik-belediye-baskanis-emih-sahin2.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 7729 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum