BİLECİK BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK

BİLECİK BELEDİYESİ'NDEN BİR İLK

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe, ''Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Biyoçeşitlilik ve Biyokültürel İndeks Değeri çalışması ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini kaydetti.

Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu kapsamında bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Cengiz Türe,"Bilecik, biyoçeşitlilik ve biyokültürel değerleri yönünden birçok Avrupa ülkesinden zengin" ifadesini kullandı. 

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe ise konuşmasında Bilecik'teki biyoçeşitlilik ve biyokültürel değerler hakkında bilgiler vererek, Bilecik Belediyesi eliyle bu konuda gerçekleştirilen çalışmaların önemine değindi.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Biyoçeşitlilik ve Biyokültürel İndeks Değeri çalışması ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini hatırlatan Prof. Dr. Türe, şunları söyledi:

''Ekoloji kelimesi aslında insanoğlunun ekonomiden sonra kullanması gereken ikinci önemli bir kavram olduğunu düşünüyorum. Çünkü ekoloji kelimesinin altında yatan önem aslında bir ülkenin enflasyon değerinden de daha önemlidir. Bu kelimenin günümüzde en azında günlük konuşma dilimiz arasına girmiş olması da aslında iyi bir durum.'' şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI'YA TEŞEKKÜR

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'de bir ilk olan biyoçeşitlilik ve biyokültürel değer endeksi çalışması için Belediye Başkanı SelimYağcı'ya teşekkür eden Prof. Dr. Türe, ''Günümüzde dünyadaki ülkelerin gelişmişlik düzeyi, o ülke ve şehirlerin biyolojik çeşitlilik ve biyokültürel değerlerinin varlığı ile ölçülüyor. Bu açıdan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın yakın ilgisi ve desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ülkemizde bir ilk ve örnek bir çalışma. Çalışmanın verilerine göre bütün Türkiye'de rakamsal anlamda 5 karşılığında olan değer yalnızca  Bilecik'te 4 olarak belirlendi. Bu açıdan Bilecik, gerçekten müthiş bir çeşitliliğe sahip.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2574 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.