Bilecik Belediyesi’nden yapay zekâ hamlesi

Bilecik Belediyesi’nden yapay zekâ hamlesi

Bilecik Belediyesi tarafından yapı ruhsatı başvurularında mimari ve mühendislik projelerinin teknik ön incelemelerini yapay zeka destekli bir sistemle yapılabilmesi adına çalışma başlatıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından yapı ruhsatı başvurularında mimari ve mühendislik projelerinin teknik ön incelemelerini yapay zeka destekli bir sistemle yapılabilmesi adına çalışma başlatıldı. Türkiye’de ilk olması hedeflenen çalışma için Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı öncülüğünde ilgili sistemin teknik birim yöneticileri ile toplantı düzenlendi.

0ee6332d-8520-4487-ba68-34878ccb3fcb.jpeg

Başkan Subaşı, gerçekleştirilecek yeni sistem ile Bilecik’te teknolojiyi kamu hizmetlerinin kalitesini artıran bir güce dönüştürerek geleceğin belediyecilik anlayışını bugünden inşa etme amacında olduklarını kaydetti.

15fec3c4-5623-499d-97dc-6aab662d4d0f.jpeg

İlgili belediye başkan yardımcıları ve birim çalışanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Subaşı, hedeflerinin insan kaynaklı hata risklerini en aza indirmek olduğunu belirterek, ‘’Bilecik’te belediyecilik hizmetlerini teknolojiyle buluşturacak yeni bir adım atıyoruz. Türkiye’de bir ilk olmasını hedeflediğimiz çalışmamızla, yapı ruhsatı başvurularında mimari ve mühendislik projelerinin teknik ön incelemelerini yapay zekâ destekli bir sistemle daha kapsamlı, sistematik ve verimli hâle getirmeyi amaçlıyoruz.

dc203f78-3b91-4899-bc39-7b562b044ae5.jpeg

Bu doğrultuda ilgili birimlerimizle bir araya gelerek sistemin teknik altyapısını ve uygulama süreçlerini değerlendirdik. Hedefimiz yalnızca işlemleri hızlandırmak değil; teknik denetim süreçlerini güçlendirmek, insan kaynaklı hata riskini azaltmak ve kentimizin geleceğini ilgilendiren kararların daha sağlam bir teknik altyapıyla alınmasına katkı sağlamak.’’ İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.