BİLECİK BEZİ ALMANYA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

BİLECİK BEZİ ALMANYA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Marka tescili Bilecik Belediyesi’ne ait olan ve Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde üretimi gerçekleştirilen Bilecik Bezi önümüzdeki günlerde Almanya’da düzenlenen fuarda görücüye çıkacak. Birbirinden değerli el emeği göz nuru ürünler Avrupa pazarında boy gösterecek. 

1960’lı yıllardan sonra üretilmeyen Bilecik Bezi Bilecik Belediyesi’nce kente kazandırılan Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde yeniden hayat buldu. Başta ‘Peşkir’ olmak üzere Bilecik Bezi’nden üretilen çeşitli ürünler yurt içi piyasasında yoğun talep gördü. 

bilecik-bezi-almanyada-gorucuye-cikacak2.jpg

Kültürel değeri ve organik yapısıyla dikkat çeken Bilecik Bezi Bilecik’in tanıtımında etkin rol oynarken, ilimizin hediyelik ürünleri arasında ise kendine yer edindi. 

Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde görevli Tekstil Öğretmeni Nagihan Güneş, Bilecik Bezi ve merkezdeki çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her yerinden sipariş aldıklarını söyledi. Siparişlerin Sakarya, Yalova, Bursa ve İstanbul hattında yoğunlaştığını ifade eden Nagihan Güneş, “Bilecik dokumalarının en önemli özelliği doğal olmasıdır. Organik yapıda kumaşlar olmasıdır. Genellikle pamuk, yün ve keten iplikleri kullanıyoruz. Dokuduktan sonra yöremize ait desenleri ürünlerimizde kullanıyoruz. Hem yöresel hem de sanatsal desen çalışması yapıyoruz” dedi. 

bilecik-bezi-almanyada-gorucuye-cikacak3.jpg

Bilecik Peşkiri üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve peşkir üzerindeki desenlerle ilimizin tanıtımına katkı sağladıklarını kaydeden Nagihan Güneş, üretim kapasitelerinin her geçen gün arttığını anlattı. 

Nagihan Güneş, Sultaneli Osmanlı Sokağı’nda açılan satış noktasının çok faydalı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Burada amacımız teknoloji ile yarışmak değil. Biz burada günde en fazla 4-5 metre dokuyabiliyoruz. Ürünlerimizin tek tek ilmek ilmek dokunmasından dolayı daha anlamlı hale geliyor. Desenli bir peşkirimiz en az 3 gün bazen 1 hafta sürebiliyor. Bu da ürünlerimize ayrı bir değer katıyor, kişi kullanmasa bile sandığına atıyor. Gelecek kuşaklara aktarmak adına kültürel değerlerimizi ayakta tutmuş oluyoruz. Kültürel değerlerimizi ilimizin tanıtımında ayakta tutmak başlıca hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı. 

bilecik-bezi-almanyada-gorucuye-cikacak4.jpg

Diğer yandan, Osmanlı El Sanatları Merkezi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Nihat Can ise çalışanlara ve kursiyerlere kolaylıklar diledi. 

bilecik-bezi-almanyada-gorucuye-cikacak5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5564 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.