BİLECİK BİLECİK OLALI BÖYLE BAYRAM GÖRMEDİ

BİLECİK BİLECİK OLALI BÖYLE BAYRAM GÖRMEDİ

BİLECİK BİLECİK OLALI BÖYLE BAYRAM GÖRMEDİ
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgını dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de buruk bir bayram sevinci yaşanıyor. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'i uğurladıktan sonra bayrama erişmenin mutluluğu maalesef doyasıya yaşanamıyor. Çünkü asırlık geleneklerimiz, adetlerimiz ve bayramlaşma ziyaretlerimiz gerçekleşemiyor. Bilecik tarihinde ilk kez böyle bir bayram yaşanıyor. 
Korona virüsü salgınına karşı mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla camilerimizde bayram namazları kılınamadı. Cami çıkışında gerçekleşen bayramlaşma geleneğimiz yaşatılamadı. Eskiden çocuk sesleriyle yankılanan sokaklar bomboş kaldı. Şekerler toplanamadı, harçlıklar alınamadı. En önemlisi gurbetlikleri bitiren bayram bir süredir devam eden gurbetliklere yeni bir hüzün ekledi. Bilecik halkı, büyükleri, akrabaları, eş dost ve sevenleri ile bayramlaşmak için telefonlara sarıldı. 
Öte yandan, ilimizde ilk kez sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına rağmen vatandaşların yasağa uyduğu görüldü. Ramazan Bayramı'nda birçok şeyden feragat ederek salgınla mücadelede üzerine düşeni yerine getirmeye çalışan Bilecikliler, Kurban Bayramı'nda eskisi gibi bayram yapmayı ümit ediyor.

YAYIN: BİLECİK HABER

Bu haber toplam 15273 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum