BİLECİK BU ŞANSI KAÇIRMAMALI

BİLECİK BU ŞANSI KAÇIRMAMALI

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)’un üretim merkezi için Bursa’ya yakın bir yer düşündüklerini söyledi.

Bakan Yardımcısı Büyükdede, Vali Bilal Şentürk’ü ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, TOGG’un Bursa’ya yakın bir düşündüğünü ancak Bursa’da yer bulmanın zor olduğuna dikkat çekerek, “Bizden talepleri Bursa’ya yakın olmak ama Bursa’da yer bulmakta zor. Yer seçimi hakkı onların” ifadesini kullandı.

Bakan Yardımcısı Büyükdede’nin bu açıklaması Bileciklileri heyecanlandırırken, Bursa karayolu üzerinde kurulum çalışmalarına başlanan 3. OSB’nin yerli otomobil üretim merkezine ev sahipliği yapabileceği gündeme geldi.

bilecik-bu-sansi-kacirmamali2.jpg

Bilindiği üzere; AK Parti Milletvekili Selim Yağcı belediye başkanlığı döneminde konuyla ilgili girişimlerde bulunarak 6 bin dönümlük 3. OSB’yi yerli otomobil üretim merkezine vermeye hazır olduklarını ifade etmişti. Milletvekili Selim Yağcı, yaklaşık bir yıl önce yaptığı açıklamada, Bilecik’in konumu itibariyle yerli otomobil için en iyi seçenek olduğuna dikkat çekerek, “Bilecik'in yeni kurulacak 3. Sanayi Bölgesi, yerli otomobil için hazır. Otomotiv alanında çok önemli yere sahip Sakarya ve Bursa'nın üzerinde bir çizgi oluşturmak istiyorsak iki şehre de 100 kilometre mesafedeyiz. 6 bin dönümlük 3. Sanayi Bölgemiz bu iş için hazır” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, Belediye Başkanı Nihat Can’da geçtiğimiz günlerde katıldığı Basın Masası programında 3. OSB’nin yerli otomobil üretimine tahsis edilmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildirmişti.

Gelinen süreçte, TOGG’un Bursa’ya yakın bir noktada yer düşünmesi ve 3.OSB’nin Bursa karayolu üzerinde olması ilimiz adına büyük bir şans olarak görünüyor. Bu noktada siyasilere ve bürokratlara önemli görevler düşüyor. Yerli otomobil üretim merkezinin Bilecik’te kurulması halinde ilimiz ekonomisinin adeta şahlanacağı düşünülüyor.     

bilecik-bu-sansi-kacirmamali3.jpg

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4796 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum