Bilecik, büyükşehir mi oluyor?

Bilecik, büyükşehir mi oluyor?

AK Parti, 30 büyükşehir dışında kalan 51 il belediyesini büyükşehir statüsüne geçirmek için düğmeye bastı.

AK Parti, 30 büyükşehir dışında kalan 51 il belediyesini büyükşehir statüsüne geçirmek için düğmeye bastı.

Geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen ve bütünşehir olarak değerlendirilen çalışmanın rafa kaldırılmasının ardından büyükşehir planlaması yeniden AK Parti’nin gündemine geldi. Planlanan çalışma kapsamında 81 ilin tamamının “Büyükşehir belediyesi” statüsüne dönüştürülmesi ve ‘Tek tip’ yönetim sistemine geçilmesi öngörülüyor.

Alınan bilgilere göre,  81 ilin tamamının ‘Büyükşehir belediyesi’ne dönüştürülmesi planlanıyor. 51 ilde bulunan belediyelerin sadece merkez ilçeyi temsil etmesi ve üst bir belediye olarak büyükşehir belediyeleri kurulacak. Büyükşehir belediyeleri ilin tamamına yönelik hizmet planlayacak, İl Özel İdaresi’nin görev ve yetkileri büyükşehir belediyelerine devrolacak.

Hatırlanacağı üzere; 2018 yılında ‘Bütünşehir’ olarak gündeme gelen statü değişikliği ile ilgili dönemin Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in pilot il olmasını teklif etmişti. Merkez İlçe Belediyesi’nin ‘Bilecik Belediyesi’ olarak kalabileceği büyükşehir için ise ‘Ertuğrul’ ismi konuşulmuştu. Ancak düzenleme daha sonra rafa kaldırılmıştı.

Selim Yağcı ayrıca, milletvekili olduktan sonra gazetemize verdiği bir röportajında, il belediyelerinin büyükşehir belediyesine dönüştürülmesinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin daha verimli işlemesine olanak sağlayacağını ifade etmişti.

Gelinen süreçte, AK Parti tarafından yeniden gündeme getirilen büyük şehir uygulamasının nasıl şekilleneceği önümüzdeki süreçte belli olacak.

Bu haber toplam 6615 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum