BİLECİK ÇİFTÇİSİ ULUSLAR ARASI KAYNAKLARDAN YARARLANACAK

BİLECİK ÇİFTÇİSİ ULUSLAR ARASI KAYNAKLARDAN YARARLANACAK

Türkiye´nin Kırsal Kalkınma Hamlesi çalışmaları kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu´nun ilimizde faaliyete geçmesi için çalışmalar başladı.

 

Türkiye'nin Kırsal Kalkınma Hamlesi çalışmaları kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun ilimizde faaliyete geçmesi için çalışmalar başladı.
AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörü Hasan Duru bir toplantı gerçekleştirdi.
Bilecikli çiftçilerin AB ve uluslar arası kaynaklardan yararlanmasına imkan sağlayacak projeyle ilgili ilk olarak kuruma Özel İdare içerisinde yer tahsis edilmesine karar verildi. Tahsisin yapılması için gerekli yazışmalar başladı.
TKDK destekleri ile Bilecik'te tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli yatırımların gerçekleşmesi ve bu sayede üretim ve istihdam artışının sağlanması hedefleniyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nın ilimizde faaliyete geçmesi için yer tahsisi yapıldı. Görevi, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınmaya eklenmesi olan kuruluşa Özel İdare yerleşkesi içinde yer tahsis edildi.
AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörü Hasan Duru'nun gerçekleştirdiği toplantıda TKDK'nın ilimizde yapacağı çalışmalar masaya yatırıldı.
Kırsal Kalkınma Programı, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlamakta. Program kapsamında, et ve süt üretimi, kesimhaneler, et parçalama, et işleme, süt işleme, süt toplama, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık, süs bitkileri yetiştiriciliği, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, yöresel gıda ürünlerinin üretimi (reçel, turşu, pekmez vb.), yöresel el sanatları (dokumacılık, ahşap, kilimcilik vb.), yeme-içme tesisleri, soğuk hava depolarının kurulumu, seracılık, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünlerinin işlenmesi, mantar yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji gibi yatırımlar destek kapsamında.
Kırsal kalkınma programı kapsamında Yapım İşleri, Makine-ekipman, Genel Giderler (Hizmetler) ve Görünürlük harcamaları desteklenmekte. Yatırımın türüne göre, hibe oranı % 50'den başlayıp % 70'e kadar çıkabilmekte. Kırsal kalkınma programı kapsamında yatırımlardaki uygun harcama miktarı 5 bin Avro ile 3 milyon Avro arasında değişmekte olup ayrıca Kırsal Kalkınma programı kapsamında yapılan yatırımlarda KDV muafiyeti sağlıyor.
TKDK destekleri ile Bilecik'te tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli yatırımların gerçekleşmesi ve bu sayede üretim ve istihdam artışının sağlanması hedefleniyor.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum