BİLECİK DURURKEN NEDEN BURSA?

BİLECİK DURURKEN NEDEN BURSA?

Bilecik'teki idareciler dururken sesini Bursa'ya duyurmaya çalıştı.

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarlarından Günay Yumruktay, köşesinde Bilecikli bir okurunun mektubuna yer verdi. Ümit Demiralay isimli Bilecikli, Günay Yumruktay'a gönderdiği yazısında Şeyh Edebali Türbesi için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den yardım istedi. 

Türbenin karşısından akan şelalenin kötü kokular yaydığını ve bu durumun türbeyi ziyarete gelenleri rahatsız ettiğine dikkat çeken Demiralay,"Sayın Başkanımız Recep Altepe’nin de bu konularda çok hassas ve ilgili olduğunu biliyoruz. Şeyh Edebali Türbesi ve çevresine de gerekli ilgiyi ve yatırımı yapacağına olan inancımız tamdır" dedi.

"Ümit Demiralay, Bursa Olay Gazetesi yazarlarından Günay Yumruktay'a gönderdiği okuyucu mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Günay Bey, merhaba. Size Bilecik’ten yazıyorum. Sizin aracılığınızla Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Recep Altepe başkanımıza seslenmek istiyoruz. Gerek Bursa’ya ve gerekse Balkanlar’da yaptığı tarihi yerleri canlandırmak konusundaki hizmetlerini görüyor ve takdir ediyoruz. Bildiğiniz gibi tarih kenti Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi bulunuyor. Bu türbe ve çevresiyle ilgili sıkıntılarımız var. Şöyle ki: Türbenin hemen yanında bulunan şelale kısmında ne yazık ki, çevreden gelen atık sular dere yatağı üzerinden türbenin bulunduğu noktaya kadar geliyor. Ve türbe çevresinde pis kokular yayılıyor.

Bu pis koku hem çevrede yaşayan insanları hem de burayı ziyarete gelen insanları rahatsız ediyor. Bölgede bulunan şelale üzerindeki aydınlatma direkleri üzerindeki lambalar kırık. Burada herhangi bir piknik alanı yok. Ziyaret edenlerin dinlenebileceği, piknik yapabileceği, çoluk çocuğuyla gezebileceği bir yer olmasını istiyoruz. Kısaca, buranın bölge halkına ve turizme kazandırılmasını bekliyoruz. Sayın Başkanımız Recep Altepe’nin de bu konularda çok hassas ve ilgili olduğunu biliyoruz. Şeyh Edebali Türbesi ve çevresine de gerekli ilgiyi ve yatırımı yapacağına olan inancımız tamdır."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6406 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum