BİLECİK EN İYİ BELEDİYELER ARASINDA

BİLECİK EN İYİ BELEDİYELER ARASINDA

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada; Bilecik Belediyesi Kent Bilgi Sistemi'nin en iyi belediyeler arasında olduğunu belirtti.

Bilecik Belediyesi'nin son dönemde Coğrafi Bilgi Sistemleri konularında güzel çalışmalara imza attığını dile getiren Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, şunları kaydetti:

''Belediyemiz son dönemlerde birçok güzel konuda başarılı çalışmalar sergilediği gibi, Kent Bilgi Sistemi hizmetinde de güzel sonuçlar elde etti. Bugün Bilecik Belediyesi, bilgi sistemlerini en iyi kullanan belediyeler arasında. Bu kapsamda belediyemizce dijital anlamda birçok çalışma yapıldı. Örneğin bütün haritalar sayısallaştırıldı, dijital ortama aktarıldı. Oradan gerekli sorgulamaları yapabiliyoruz. Tapu ile ilgili işlemleri sorgulayabiliyoruz. Harita sorgulamaları ile internet üzerinde ada parsel bilgilerini sorgulayabiliyoruz, adres bulabiliyoruz. Bu çalışma ile bu alanda çalışan vatandaşlarımız belediyeye gelmeden bu işlemlerini gerçekleştirebiliyor'' dedi.

BİLECİK BELEDİYESİNİN BUGÜNE KADAR YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında ise şunları söyledi:

''Bilecik Belediyesi olarak, halihazır haritalarımız tamamen sayısal ortama aktarıldı. Kadastral haritalar Kadastro Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucunda tamamen sayısal olarak elde edildi ve sürekli güncel olarak temin edilmektedir. Diğer yandan imar planlarımız tamamen sayısallaştırıldı. Şehir içinde altyapı ve üst yapı tesisleri olan kurumlardan (Tedaş, Telekom, Beygaz) gibi tüm şebekeleri sayısal olarak elde edildi. Ayrıca Tapu Genel Müdürlüğü ile protokol imzalanarak tüm tapu kayıtlarını güncel olarak belediyemizce temini sağlandı. Kentin tüm bina envanteri çıkarılarak, fotoğrafları çekildi. Güncel şekilde fotoğraf çekimi yapılarak sistemden en güncel halinin yer alması sağlanmaktadır.

BİLECİK BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİ NUMARATAJ ÇALIŞMASI YAPILDI

Bilecik kent merkezi ve mücavir alanda kalan köylerde yeni numarataj çalışması yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Ay, sözlerini şöyle tamamladı:

''Her binaya kimlik numarası gibi numara verilerek, bu numaralar barkot şeklinde kapı numaraları üzerine kazıldı. Barkot okuma cihazları ile kapı numaraları okutularak bina ile ilgili tüm bilgiler tarafımızca ulaşılması sağlandı. Bütün bu çalışmalar gerek bizler için gerek vatandaşlarımız için hem zaman açısından hem de teknolojiyi yakından takip etme açısından son derece önemli. Dolayısıyla Bilecik Belediyesi olarak bizler, Kasım ayında çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturulan ve kutlanan Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü için güzel çalışma ve güzel sonuçlar elde ettiğimiz için mutluyuz'' ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum