BİLECİK ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİM TESİSİ RESMEN AÇILDI

BİLECİK ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİM TESİSİ RESMEN AÇILDI

Bilecik Belediyeler Birliği tarafından Bilecik’te yapılan ve dünyanın en entegre katı atık tesisi olması özelliğine sahip Bilecik Entegre Katı Atık Tesisi, Ankara’da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde hizmete girdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Bilecik Entegre Katı Atık Tesisinin resmi açılışı yapıldı.

Türkiye’de ilk yapılan en üstün nitelikte olan Bilecik Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, dünyanın en entegre tesisi olma özelliğini taşımakla birlikte 250 kişilik istihdam katkısıyla da Bilecik’te büyük bir işlev görecek.

Belediye Başkanı Nihat Can, Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katılarak, Bilecik adına önemli olan projenin açılışında yer aldı.

resmen-acildi2.jpg

‘’BİLECİK KENDİNE YAKIŞIR ŞEKİLDE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR PROJEYİ UYGULAMAYA KOYDU’’

Belediye Başkanı Nihat Can, gerçekleştirilen açılış töreni ve tesis hakkında yaptığı değerlendirmede, Bilecik Belediyeler Birliği tarafından şehrimize kazandırılan tesis ile Bilecik’in kendine yakışır şekilde dünyaya örnek olacak bir projeyi uygulamaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Biz bu tesisimizle inşallah bundan sonra çevre noktasında çok önemli bir ihtiyacı yerine getirmiş olacağız. Bilecik’te artık söylenildiği şekilde Bilecik’in atıklarından yüzde 75’i dönüşmüş olacak. Bir kısmı da kompost olacak. Bir bölümüyle enerji üreteceğiz. Bir bölümüyle de gerçekten işte kağıt yapımında, petrol ihtiyacımızın giderilmesinde ve birçok olayların giderilmesinde çok önemli bir görevi icra edeceğiz. Nüfus olarak 200 bin nüfusa tekabül ediyor ama kapasiteye olarak tam olarak entegre edilmiş durumda. Ben bu noktada gerçekten bu iş birliğiyle Bilecik’imizde böyle güzel bir tesisin oluşumunu gerçekleştiren tüm 2004 yılından itibaren görev yapan belediye başkanlarımıza, bizlere bu yetkiyi veren belediye meclisi üyelerimize ve bizim düşüncelerimize inanan, güvenen çok değerli hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3410 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.