'BİLECİK, FIRSATLAR ŞEHRİ'

'BİLECİK, FIRSATLAR ŞEHRİ'

Vali Tahir Büyükakın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen 17 tesisin toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.

Vali Büyükakın, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bilecik'in geleceğe yönelik önemli fırsatları olduğunu dile getirdi. Büyükakın,"Bilecik, fırsatlar şehri. 1 saatlik mesafede yaklaşık 4 milyon, 2 saatlik mesafede ise 15 milyon yaşıyor. 15 milyonluk bu pazar, hem tarım hem de sanayi sektörü için ama özellikle de hizmetler sektörü için eşsiz fırsatlar vadediyor” ifadelerini kullandı.

bilecik-firsatlar-sehri2.jpg

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik'in bulunduğu konum itibari ile etrafında yaklaşık 20 milyon nüfusunun yaşadığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"'Etrafımıza şöyle bir bakınız. Hızlı tren ile İstanbul, Ankara ve Konya komşu kapısı oldu. Pek yakında Bursa'da öyle olacak. Son 15 yıldaki duble yol seferberliği sayesinde Bursa, Eskişehir, Sakarya gibi metropoller sadece 1 saatlik mesafede. 1 saatlik mesafede yaklaşık 4 milyon, 2 saatlik mesafede ise 15 milyon yaşıyor. 15 milyonluk bu pazar, hem tarım hem de sanayi sektörü için ama özellikle de hizmetler sektörü için eşsiz fırsatlar vadediyor. Tek ihtiyacımız, bir ve beraber olmak, ülkemizin gelişmesini engellemek isteyenlerin tuzağına düşmeden, çalışmak, çalışmak ve daha çok çalışmak.

Son 15 yılda ilimizde yapılaın yatırımların toplamı 12 milyar liradır. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Başbakanımıza ve bakanlarımıza ilimizde gerçekleştirilmiş olan yatırımlar için şükranlarımızı sunuyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, toplam 650 milyon lira yatırım ile tüm bakanlıklar arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Bitirilmiş olan 8 baraj ve inşaat safhasında olan 9 baraj. Yaklaşık 90 bin dekar arazinin sulama imkanına kavuşturulmuş olması, 24 derenin ıslah edilmesi, 13 milyon fidanın toprakla buluşması, 2 şehir ormanı, 3 bal ormanı ve 1 mesire yeri ve çiftçilerimize sağlanan eşsiz fırsatlar için. Başta sayın bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere genel müdürlerimize, bölge müdürlerimize ve bakanlığımızın tüm çalışanlarına ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum.''

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1882 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum