BİLECİK HABER - BERBERLER BİRLİK SAĞLAYAMADI

BİLECİK HABER - BERBERLER BİRLİK SAĞLAYAMADI

İlimiz berberlerinin pazar günleri çalışmamak üzere aldıkları ortak karara uymayan esnafların olduğu öğrenildi. 16 Ekim Pazar günü başlayan berberlerin pazar günü tatil uygulamasına birçok berberin uyduğu ancak bazılarının ise karara uymayarak dükkanlarını açtıkları belirtildi.

Bu durum, berberleri ikiye bölerken dükkanlarını kapatanlar pazar günü çalışan meslektaşlarına ateş püskürdü. Pazar günü dükkanını kapatan bir esnaf,"Alınan karar gereği biz dükkanımızı açmadık. Yüzlerce liradan feragat ettik. Ama bazı meslektaşlarımız bu karara uymayarak, dükkanlarını açmışlar. Bu böyle olacaksa haftaya bende açarım" diyerek durumu eleştirdi.  

Diğer yandan Pazar günü hafta tatili kullanan vatandaşlar ise uygulamanın kendilerini zor duruma soktuğundan dert yandı. Traşlarını hafta içine sıkıştırmak zorunda kaldıklarını anlatan vatandaşlar,"Hafta tatilinde rahat rahat traşımızı oluyorduk. Şimdi hafta içine bir güne sıkıştırmak durumundayız. Vardiyalı çalıştığımızı da düşünürsek bu karar bizim için iyi olmadı" dediler.

Hatırlanacağı üzere, ilimiz berberleri pazar günü kapalı olmak için imza kampanyası başlatmıştı. Berberler arasında sağlanan çoğunlukla beraber pazar günleri çalışmama kararı alınmıştı.

Gelinen süreçte, alınan bu ortak karar doğrultusunda berberlerin pazar tatili 16 Ekim günü başladı ancak karara uymayanlar olunca berberler arasında ihtilaflar oluştu. Bakalım önümüzdeki haftalarda alınan karar ne şekilde uygulanacak?

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3068 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum