Bilecik İl Özel İdaresi Belediyenin Restini Gördü, Yıktı Geçti

Bilecik İl Özel İdaresi Belediyenin Restini Gördü, Yıktı Geçti

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından Bilecik Belediyesine tahsisli yel değirmenleri olarak bilinen mekanda kaçak yapılaşma olduğu iddiasıyla Bilecik İl Özel İdaresi bu sefer yıkımı gerçekleştirdi.-bilecik haber-

Bilecik İl Özel İdaresine ait olan ve önceki dönemlerde Bilecik Belediyesine tahsis edilen Pelitözü Gölpark alanında, yel değirmenleri olarak bilinen tesiste; müstecirin kaçak yapılaşma yaptığı iddiası üzerine, Bilecik İl Özel idaresi yıkım ekipleri ile Bilecik Belediyesi karşı karşıya gelmişti. "Restleşme Sürüyor" manşeti ile verdiğimiz haberde iki kurum karşı karşıya gelmişti. Jandarma'nın yıkım için mahkeme kararı istemesi üzerine taraflar olay yerini terk etmişti.

20 Haziran 2020 Pazartesi günü sabahı Bilecik İl Özel İdaresi tarafından Bilecik Belediyesine tahsisli yel değirmenleri olarak bilinen mekanda kaçak yapılaşma olduğu iddiasıyla Bilecik İl Özel İdaresi bu sefer yıkımı gerçekleştirdi.

bilecik-il-ozel-idaresi-belediyenin-restini-gordu-yikti-gecti2.jpg

Hatırlanacağı üzere Bilecik Belediyesi’nin Gölpark’ta içkili yer tesis etmesi piknik ve mesire alanı olarak gerçekleşen tahsise uygun olmadığı için Valilik tarafından dava edilmişti.  Valilik, mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde olan Pelitözü Gölpark’ın tahsis işleminin sona erdirilmesini istedi. İptale ilişkin hukuki bir sıkıntının olmadığı ve iptal isteminin Temmuz ayı toplantılarında İl Genel Meclisi gündemine geleceği bekleniyordu. 

Bilecik Belediyesi ise bu süreçte bahse konu yerle ilgili Bilecik Belediyesinin İl Özel İdaresinden tahsisli olduğunu, her türlü tasarrufun Belediyeye ait olduğunu, yıkım kararının belediyeye tebliğ edilmediğini belirtmişti. Belediye ayrıca belediye mücavir alanı içersinde yer alan bir noktanın yıkım kararı ve yetkisinin Bilecik Belediyesine ait olduğunun altını çizmişti.

Süreç bu şekilde yaşanırken Bilecik İl Özel İdaresi ekiplerinin tartışmalı yerle ilgili 28 Haziran Pazartesi günü erken saatlerde yıktığı görüldü. Bu yıkım etkilerinin nasıl yankılanacağı kamuoyunca merak ediliyor.

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 11642 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum