Bilecik Kent Konseyi Anlamlı Etkinliklere Ev Sahipliği Yaptı

Bilecik Kent Konseyi Anlamlı Etkinliklere Ev Sahipliği Yaptı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında kent konseyinin düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren gençlere ve Bilecik’li görme engelli vatandaşlara hediyeler verildi.

Program Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen’in açılış konuşması ardından  19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kent Konseyi olarak düzenledikleri resim yarışmasında dereceye girenlere ödül taktimi ile başladı.

kent-konseyi5.jpg

kent-konseyi7.jpg

Kent konseyi çatısı altında kurulan Engelliler Meclisi ve Türk Kadınlar Birliğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu bir başka ödül töreninde ise görme engelli vatandaşlara baston ve akıllı saat hediye edildi.

kent-konseyi8.jpg

Ödül taktimi esnasında söz alan Engelliler Meclisi Başkanı Yücel Uğurlu kent konseyinin kurulması ve bu noktaya gelmesinde emeği olan herkese teşekkürlerini iletti. Bilecik’te 5447 engelli vatandaşın bulunduğunun altını çizen Uğurlu bu rakamın yaklaşık olarak 10-15 bin kişiyi etki altına aldığını ve bu rakamın asla küçümsenmemesi gerektiğini vurguladı. Bilecik’li vatandaşlardan yaptıkları her eylemi bu şehirde engelli bireylerin olduğu bilincini kaybetmeden gerçekleştirmelerini istediğini ifade etti.

kent-konseyi3.jpg

Bilecik’e imece usulü ile kazandırılan Tandem Bisikletin tanıtımı yapıldıktan sonra engelli bireylere çarşı merkezinde tur attırılmasıyla program son buldu.

kent-konseyi2.jpg

Bu haber toplam 1650 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum