BİLECİK ''KUDÜS VE MEKKE'NİN FETHİ'' PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

BİLECİK ''KUDÜS VE MEKKE'NİN FETHİ'' PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ''Kudüs ve Mekke'nin Fethi'' konulu program için Bilecikliler salonları doldurdu.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ''Kudüs ve Mekke'nin Fethi' 'konulu programda birbirinden önemli isimler Bileciklilerle bir araya geldi.

Tüm İslam ve Türk aleminin birlik ve beraberliği için duaların yapıldığı programa; İlahiyatçı, Yazar ve Televizyon Programcısı Ömer Döngeloğlu, 2017 Kuranı Kerim Okuma Dünya Birincisi Habip Deveci ve 2009 Dünya Ezan Okuma Birincisi Hafız Dursun Şahin, katıldı.

1-443.jpg

Ezanı Şerif ve Kuranı Kerim'in okunmasıyla başlayan programda İlahiyatçı, Yazar ve Televizyon Programcısı Ömer Döngeloğlu, Kudüs ve Mekke'nin İslam alemindeki önemine binaen konuştu.

Kudüs üzerinden İslam coğrafyası için kötü emeller taşıyan ülkelerin asıl hedeflerinin neler olduğu konularına da değinen Döngeloğlu, İslam ve Türk Milletindeki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

''DÜNYA LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DEDİĞİ GİBİ 'KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR''

Ülkemiz ve İslam coğrafyasındaki dindaşlarımız için duaların yapıldığı programda  konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

''Belediyemiz tarafından gerçekleştirilenn ''Kudüs ve Mekke'nin Fethi'' konulu programda,  bu akşam, Diriliş Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'te; İlahiyatçı, Yazar ve Televizyon Programcısı Ömer Döngeloğlu, 2017 Kuranı Kerim Okuma Dünya Birincisi Habip Deveci ve 2009 Dünya Ezan Okuma Birincisi Hafız Dursun Şahin kardeşimiz, Bileciklilerle buluştu. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi; ''Kudüs Bizim Kırmızı Çizgimizdir'' sözünü tekrar hatırladık ve o düşüncede olduğumuzu bütün dünyaya ilan ettik. Peygamber Efendimizin Hadisi Şerifinde de olduğu üzere, 'Müminler, inananlar bir vücudun uzuvları gibidir. Onun bir noktasında acı ve ağrı ne hissederse, diğer organları da aynı acıyı hisseder. İşte Kudüs Bizim çizgimizdir. Çünkü bizler biliyoruz ki hocalarımızın da ifade ettiği gibi Kudüs olmazsa Mekke olmaz, Kudüs olmazsa İstanbul olmaz. Kudüs'e bugün reva görülen durum Allah muhafaza yarın Mekke'ye, İstanbul'a görülebilir. İşte bu akşam burada toplanmamız aslında Hadisi Şerifin ifade ettiği, inanan mümin olma düsturunun bir göstergesi oldu. Ben bu anlamda bizlere gerek, Kuranı Kerimi ile gerek Ezan ve Salaları ile gerek bu güzel bilgileri aktaran konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı programa teşrif ederek, ayrı bir anlam kazandıran siz hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizleri daha nice böyle güzel zamanlarda buluştursun.'' ifadelerini kullandı.

2-446.jpg

BİLECİKLİ GENÇ HAFIZLAR VATANDAŞLARDAN ALKIŞ ALDI

2017 Kuranı Kerim Okuma Dünya Birincisi Habip Deveci ve 2009 Dünya Ezan Okuma Birincisi Hafız Dursun Şahin'in Kuranı Kerim ve Salalarla ayrı anlam kattığı programın sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmacılara Osmanlı Armalı tablolar hediye etti.

İlahiyatçı, Yazar ve Televizyon Programcısı Ömer Döngeloğlu tarafından yapılan duanın ardından, Bilecik'te hafızlık eğitimi alan öğrenciler, sahneye çıkarak konuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.

3-335.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2618 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum