‘Bilecik Lobisi’ oluşturulacak

‘Bilecik Lobisi’ oluşturulacak

Vali Bilal Şentürk, basın mensuplarıyla bir araya geldiği çay sohbetinde, Bilecik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Bilal Şentürk, basın mensuplarıyla bir araya geldiği çay sohbetinde, Bilecik ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana birçok alanda birbirinden önemli projelere imza atan Vali Şentürk, yen bir projenin daha hazırlık çalışmalarının başladığını duyurdu.

‘Bilecik lobisi’ oluşturulacak

Vali Şentürk, aslen Bilecikli olan ancak Bilecik’ten bağı kopmuş siyaset, bürokrasi, iş dünyası başta olmak üzere alanında isim yapmış Bileciklilere ulaşarak yeniden memleketleri ile irtibatlı hale getirmek istediklerini söyledi. Projeyle ilgili çalışmaların başladığını belirten Vali Şentürk, bir anlamda ‘Bilecik Lobisi’ oluşturulması için ilk adımı attı.

‘Bilecik’te cazip olmayan alan yok’

Bilecik’in büyük şehirlerin arasında kalmasına rağmen sahip olduğu özellikleri ile ön plana çıkması için çalıştıklarını ifade eden Vali Şentürk, Bilecik’in yatırım cazibesinin her geçen gün arttığını dile getirdi. Yakın zamanda Pazaryeri OSB’ye büyük bir yatırım geleceğini müjdeleyen Vali Şentürk, “Katma değeri yüksek olan firmaları ilimize çekmeye çalışıyoruz. Bilecik’in potansiyeli atıl kalmasın istiyoruz. Osmaneli’ne de ciddi bir rağbet var. Pazaryeri’ne gelecek yatırımın toplamı 134 milyon TL değerinde. Söğüt’te 700 dönüm Elginkan Holding de onlara da ruhsatlarını verdik. Bilecik’te cazip olmayan bir alan yok” dedi.

‘Uzman hocalar Bilecik’e gelecek’

Fakültesi’nin kurulmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinde çıtanın oldukça yükseleceğine dikkat çeken Vali Şentürk, “Tıp Fakültesi olması hasebiyle bazı uzmanlık alanlarında önemli doktorlar, akademisyenler Bilecik’e gelecek. Artık bazı alanlarda Eskişehir ve Bursa’ya gidilmesine gerek kalmayacak aksine buralardan bize gelenlerin olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Vali Şentürk son olarak; Bilecik’i sanayisi, üniversitesi, turizmi ve tarımıyla parlak bir geleceğin beklediğini belirterek, sahip olduğu stratejik konumunun birçok avantaj getireceğini sözlerine ekledi.  

Vali Bilal Şentürk’ün basın mensupları ile buluştuğu çay sohbetine gazetemiz sayfa editörü Ahmet Meşe, Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal, Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdür Çağla Canbaz, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ile ilimizde görev yapan diğer basın mensupları katıldı.

bilecik-lobisi-olusturulacak1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4925 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.