Bilecik Müftülüğü ve TDV vekaletle kurban kesecek

Bilecik Müftülüğü ve TDV vekaletle kurban kesecek

Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik şubesince Bilecik’te ilk defa vekaletle kurban kesimi yapılacak.

Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik şubesince Bilecik’te ilk defa vekaletle kurban kesimi yapılacak. Kurban edilecek 50 adet büyükbaş kurbanla ihtiyaç sahiplerinin bayram sevincine ortak olunacak. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekaletleri alınan 350 vatandaşın hisseleri, Bilecik merkez, ilçeler ve köylerde kurban kesemeyen 1000 ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

bilecikte-ilk-kez-olacak1.jpg

TDV Bilecik Şubesi tarafından organize edilen kurban kesimi, bayram süresince oluşturulacak ekiplerin kontrolünde yürütülecek. İslami usullere göre ve hijyenik bir ortamda yapılacak kurban kesim işlemi, vakıf temsilcileri tarafından vekâletleri, kesim yapacak kişiye vermesi ile başlayacak. Kurbanların kesim işlemi bittikten hemen sonra hisse sahipleri, kurbanlarının kesildiğine dair SMS yolu ile bildirilecek. 

bilecikte-ilk-kez-olacak2.jpg

Kurban hisse bedeli olarak yurt dışı için bir hisse 925 TL, yurt içi ise 1125 TL olarak belirlendi. Kurban bağışları için bankalardan 19 Temmuz, Müftülüklerden ise 20 Temmuz tarihine kadar bağış yapılabilecek. 

bilecikte-ilk-kez-olacak3.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4771 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum