Bilecik Müftüsü Ali Erhun'dan 'Vekâletle Kurban' Açıklaması

Bilecik Müftüsü Ali Erhun'dan 'Vekâletle Kurban' Açıklaması

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi’nce gerçekleştirilecek vekâletle kurban kesimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi’nce gerçekleştirilecek vekâletle kurban kesimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Müftü Erhun, kampanyaya katılmak isteyen vatandaşları beklediklerini ifade ederek, bağışta bulunmak isteyenlerle ilgili bilgiler verdi. 

Yurt içi kurban bedelinin 975, yurt dışı kurban bedelinin ise 825 TL olduğunu bildiren Müftü Erhun,"Bankalara 30 Temmuz 2020, müftülüğümüze ise 31 Temmuz 2020’ye kadar kurban ödemeleri yapılabilecektir" dedi. 

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:    

1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile vatandaşlarımızın emanet ettikleri kurbanlarını, istekleri doğrultusunda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında İslami usullere uygun, temiz ve güvenilir bir şekilde, emanete riayet şiarıyla kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Yıl boyu sofrasına et konmamış ihtiyaç sahipleri, kısa süreliğine de olsa milletimizin yaptığı ikramlarla sevinmektedir. Belki adını bile duymadığımız yerlere bu vesileyle selamlarımız ulaşmakta, gönüller kazanılıp dualar alınmaktadır.    

2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 453,560 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasında, yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevliler tarafından kesilmiştir. Kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika ülkeleri başta olmak üzere, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Kafkasya ve diğer bölgelerde vakfımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Vakfımız, bu yıl da vekâletle kurban kesme kampanyası vesilesiyle yurt içinde ve yurt dışında 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı kardeşimize halkımızın yardım elini ulaştırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda ülkemizdeki sığınmacıların yanı sıra Çad’da Orta Afrikalı, Nijer’de Nijeryalı, Bangladeş’te Arakan’lı mültecilere yönelik kurban kesim ve dağıtımlarını gerçekleştirecektir.

Bilecik İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi olarak “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” sloganıyla çıktığımız bu yolda, kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Kurban bağışı için Cami görevlilerine, İl Müftülüğüne ve Vakıf şubesine bizzat müracaat edilebileceği gibi, Diyanet Vakfı’nın https://bagis.tdv.org internet adresinden de kredi kartıyla veya alış verişe açık banka kartıyla ödeme yaparak, ayrıca bankaların web siteleri ve mobil uygulamaları aracılığıyla internet bankacılığı bağış menüsü kullanılarak vekâlet kurban bedelleri ödenebilir.            

Bankalara 30 Temmuz 2020, müftülüğümüze ise 31 Temmuz 2020’ye kadar kurban ödemeleri yapılabilecektir.

Yurt dışı kurban bedeli 825 TL, yurt içi kurban bedeli ise 975 TL’dir.”                                                      

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum