BİLECİK MÜLAKATININ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

BİLECİK MÜLAKATININ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Atatürk'ün Bilecik'e gelişi ve Bilecik Mülakatı'nın 96. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. 

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgenerel Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkanı Selim Yağcı, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı. 

1-231.jpg

Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adem Avcu yaptığı açılış konuşmasında, öğrencilerin Atatürk'ü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu bilmesinin önemine dikkat çekti. Müdür Avcu, Bilecik'te gerçekleştirilen mülakatın Türk tarihinde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek,"Atatürk'ün 5 Aralık 1920'de Bilecik'e gelişi ve Kurtuluş Savaşı'nın gidişatı, yeni Türk Devleti için önemli mihenk taşarından birisidir" dedi. 

Açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. 

2-217.jpg

KONFERANS MEST ETTİ

Atatürk'ün Bilecik'e gelişi ve Bilecik Mülakatı'nın 96. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programın devamında, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Çetinkaya 'Milli Mücadele ve Bilecik Görüşmesi' konulu konferans verdi. 

Yrd. Doç. Dr. Çetinkaya, sade sunumuyla güzel anlatımını birleştirince salonun tüm dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Salonun tamamı konferansı can kulağıyla dinledi. 

3-148.jpg

Programın son bölümünde, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı'nca günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konser verildi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.