BİLECİK MURSİ İÇİN SAF TUTTU

BİLECİK MURSİ İÇİN SAF TUTTU

Mısır'ın seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehit olması üzerine ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de gıyabi cenaze namazı kıldı. Müftü Necati Akkuş’un kıldırdığı Kayı Boyu Camii’ndeki gıyabi cenaze namazına; Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. 

bilecik-mursi-icin-saf-tuttu2.jpg

Gıyabi cenaze namazının ardından Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) adına açıklamalarda bulunan İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım, “Mursi’nin katili Sisi cuntasıdır” dedi. Sisi cuntasının Mursi’yi öldürdüğünü öne süren Yıldırım, “Mısır cuntası, karar çıksa bile bir cumhurbaşkanını idam etmenin siyasi sonuçlarına katlanamayacağını bildiği için onu yavaş bir süreçte öldürmeyi tercih etmiştir” ifadelerini kullandı. 

Mursi’nin şehadetinin İslam dünyasını yasa boğduğunu söyleyen Şemsettin Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:

‘FİRAVUN’UN DAVASINI TAKİP EDENLERLE HZ. MUSA’NIN DAVASINI TAKİP EDENLERİN SAVAŞI BİTMEYECEK’

“Mursi’nin şehadeti sadece ailesini ve dava arkadaşlarını değil, tüm İslam dünyasını yasa boğmuş, Mısır’da unutulmaya yüz tutmuş zulmü bir kez daha gündeme getirmiştir. Mursi’nin 6 yıllık tavizsiz mücadelesi ve şehadeti bir kez daha göstermiştir ki, Mısır’da direniş ve mücadele devam etmektedir. Son bir asırdır zalimlere ve emperyalistlere karşı savaşan Mısır halkı, tüm sindirilmiş görüntüsüne rağmen şehitler vermeye ve hala ayakta olduğunu haykırmaya devam etmektedir. Mursi, Mısır’da Hasan el-Benna’dan itibaren devam eden lider kadrolarının hayatını ve mücadelesini şehadetle taçlandırma geleneğinin son halkası olmuştur. Öyle görünüyor ki kıyamate kadar Firavunun davasını takip edenlerle Hz. Musa’as’ın, Hz. Muhammed’in as’ın davasını takip edenlerin savaşı hiç bitmeyecektir.

bilecik-mursi-icin-saf-tuttu3.jpg

‘RİSK ALTINDA OLMAYAN MÜSLÜMAN ÜLKE YOK’

Siyonizmin bekçiliğini yapan Mısır cuntası, Batıdan ve özellikle Trump yönetiminden aldığı destekle ülke içinde her türlü hukuksuzluğu ve cinayeti işlerken, Mursi’nin şehadeti bu hukuksuz rejimin ve dış destekçilerinin bölgesel projelerinde yeni bir aşamaya geçtiklerinin işaretidir. Tüm dünyada ve özellikle Ortadoğuda sürekli olarak, Siyonist İsrail’in çıkarlarını korumak ve geliştirmek istenilmektedir. Risk altında olmayan tek bir Müslüman ülke veya Müslüman halk yoktur. Bu yüzden bilinmelidir ki Mursi, Siyonistlerce şehit edilmiş onlarca mücahitten birisidir. Mursi’nin bu şehadeti Siyonistlerin Filistin ve bölge planlarından bağımsız değildir. Eş zamanlı olarak bir yanda Kudüs ve Filistin’de saldırganlık artarken, aynı anda Mısır’da operasyonlara hız verilmesi, ABD’nin yeni Ortadoğu planıyla ilgili görünmektedir. 

Şu an Mısır cuntasının zindanlarındaki onbinlerce mazlum için durum daha da kritik bir hal almıştır. İşkence, taciz, öldürme ve daha onlarca hukuksuzluğun engellenmesi için dünyanın sağduyulu kamuoyu harekete geçmelidir. 

bilecik-mursi-icin-saf-tuttu4.jpg

‘KAHROLSUN SİYONİZM’

Mısır’daki siyasi tutuklular derhal serbest bırakılmalıdır. Sisi cuntasının uluslar arası mahkemelerde yargılanması için çalışma başlatılmalıdır. Mursi’nin şehadeti, uluslararası bir heyet tarafından incelenmeli ve tüm sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır. Bir cumhurbaşkanını hayatta iken koruyamayan dünya kamuoyu, en azından ölümü ardından adaleti sağlamaya çalışmalı.  Yaşasın Mısır direnişi! Kahrolsun Siyonizm! ve Kahrolsun Fıravunizm!” ifadelerini kullandı. 

‘KABUL ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ!’

Şemsettin Yıldırım’ın ardından konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ise Sisi’ye karşı dik duran tek dünya liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ederek, “İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz.

Biz, Mürsî’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardında Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. 

bilecik-mursi-icin-saf-tuttu5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2941 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum