BİLECİK, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

BİLECİK, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘104. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma’ programı düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan anma programı Şeyh Edebali Türbesi’nde sona erdi. 7’den 70’e çok sayıda Bilecikli Sarıkamış Şehitleri için yürüdü. Eller semaya şehitlerimiz için açıldı. 

foto-galeri-008.jpg

Her yıl ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ temasıyla gerçekleşen anma programı, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılması ile başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Gençlik ve Spor İl Müdür Aslan Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Anma etkinlikleri hakkında bilgiler veren Müdür Yıldız, şehitlerimize rahmet diledi.

Konuşmasının devamında genç nesillere seslenen Yıldız, “Vatanımız kolay kazanılmadı, bunu çok iyi bilmeliyiz. Eğer bugün burada rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsak, aziz şehitlerimizin bizler için verdiği nefesler sayesindedir. İşte bu durum gençlik olarak bizim görev ve sorumluluğumuzu kat kar artırmaktadır.

Kahraman Mehmetçiklerimiz, Malazgirt’te, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ve daha nice savaşta cennet vatanımız için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Sizlerinde aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Müdür Yıldız’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndan Şeyh Edebali Türbesi’ne kadar ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ yürüyüşü gerçekleştirildi. Burada şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından dua yaptırıldı.

‘104. Yılında Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı’ çorba ikramı ile sona erdi.

Etkinliğe, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Nihat Can, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.