BİLECİK SEÇİME GİDİYOR
Bilecik il genelinde toplamda 148 bin 95 seçmen sandığa gidecek.
Ahmet MEŞE
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, il genelinde toplamda 148 bin 95 seçmen sandığa giderken 665 sandıkta oy kullanılacak. Bilecik merkez ve merkeze bağlı belde ile köylerde toplamda 46 bin 561 seçmen sandığa gidecek. Buna göre toplamda cezaevleri hariç 184 sandık kurulacak. Cezaevleri hariç, Merkez’de 114, Bayırköy’de 7, Vezirhan’da 9 ve köylerde 52 sandık bulunacak.
Yine cezaevlerindeki seçmen sayıları hariç olmak üzere Merkez’de 34 bin 40 seçmen bulunuyor. Bayırköy’de 1650, Vezirhan’da ise 2314 seçmen kaydı var. Merkeze bağlı köylerin seçmen listesinde yer alan rakamlar toplamıysa 8 bin 550.
Ayrıca cezaevlerinde oy kullanacak seçmenlerin sayısı ise 27 Mart’ta netlik kazanacak.
SEÇİM YASAKLARI
Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili bilgiler verildi. Buna göre seçimlerin yapılacağı gün yasak ve izinsiz durumlarla ilgili açıklamalar yapıldı.
Açıklamaya göre, oy verme günü, bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.
30 Mart Pazar günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallelerde her çeşit alkollü içki satılması, umumi mahallelerde içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak.
Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğlerin yayınlanmasına izin verilecek. Saat 21.00’den sonra tüm yayınlar serbest olacak ancak Yüksek Seçim Kurulu gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verebilecek.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.