Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademisyenleri 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' Listesinde

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademisyenleri 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' Listesinde

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Arslan ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Işık “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları”...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Arslan ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Işık “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldılar.

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John P.A. Loannidis koordinatörlüğünde, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan araştırmacıların yer aldığı bir ekip tarafından hazırlanan “https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3” başlıklı çalışma, dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan Plos Biology Dergisi’nde yayımlandı. Çalışmada akademik performanslar, makale sayısı, h-indeksi, ortak yazarlı yayınlarda hm-indeksi, atıflar, farklı yazarlık pozisyonlarındaki makalelere yapılan atıflar gibi bilimsel kriterler değerlendirmeye alındı.

Dünyanın en etkili 100 bin bilim insanının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışma, Stanford Üniversitesi'nin koordinasyonunda yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütüldü. Bilim insanlarının kariyer boyu atıf etkileri ve 2020 yılı atıf etkileri dikkate alınarak yapılan değerlendirmelerin güncellenmiş analizini içeren bu çalışmada hesaplanan kompozit atıf indeksine göre tüm alanlarda ilk 100 bin arasında veya alanında ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan dünyanın en etkili bilim insanları listelendi.

Plos Biology Dergisi’nde yayımlanan listede Türkiye’den 1.150 akademisyen bulunurken; BŞEÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Arslan ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Işık “Kariyer Boyu Etki" ve "Yıllık Etki” sıralamasında yer aldılar. Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da “Tıbbi ve Biyomoleküler Kimya” alanında “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

bseu-akademisyenleri.jpg

 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 2732 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum