Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Büyük Sıçrama

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Büyük Sıçrama

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) son 3 yılda artırdığı yayın sayısı ile büyük bir sıçramaya imza attı. BŞEÜ’nün uluslararası arenada etkinlik ve görünürlüğünün artmasını sağlayan yayın sayılarında pandemi koşullarına rağmen %70 oranında bir...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) son 3 yılda artırdığı yayın sayısı ile büyük bir sıçramaya imza attı. BŞEÜ’nün uluslararası arenada etkinlik ve görünürlüğünün artmasını sağlayan yayın sayılarında pandemi koşullarına rağmen %70 oranında bir artış gerçekleştiği bildirildi. Buna göre, BŞEÜ’nün tüm akademik araştırmalarının toplandığı Web Of Science verilerine göre; 2019 yılında 176 olan yayın sayısını son 3 yılda 993’e yükseldi. Ayrıca Scopus verilerine göre ise 2019 yılında 188 olan yayın sayısı son 3 yılda 1066’ya yükseldi.

bilecik-seyh-edebali-universitesi.jpeg

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, gelinen bu noktanın şaşırtıcı olmadığını belirtti. Rektör Prof. Dr. Beydemir, “Gerek yurt dışı akademik deneyime sahip kadromuzla gerekse yurt içi sektöre hâkim dinamik kadromuzla yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaktayız.” şeklinde konuştu.

bilecik-seyh-edebali-universitesi1.jpeg

Türkiye’deki üniversitelerin yayın oranları dikkate alındığında BŞEÜ’nün bilimsel araştırma sıralamasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Beydemir, “Son yıllarda proje destekleri önemli ölçüde arttı. Tüm akademisyenlerimizin fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri ve gerçekleştirebilmeleri için büyük çaba sarfetmekteyiz. Bu kapsamda kurduğumuz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisimizin de yayın sayılarımızdaki artışa ciddi katkıları olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

bilecik-seyh-edebali-universitesi2.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 7990 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum