Bilecik, tarihi sevinci ve tarihi üzüntüyü aynı anda yaşadı

Bilecik, tarihi sevinci ve tarihi üzüntüyü aynı anda yaşadı

Ayasofya'nın açılması Bilecik'e tarihi sevinci yaşatırken, Kayı anıtının kaldırılması da tarihi bir üzüntüyü aynı anda yaşattı. 

Ayasofya'nın açılması için Bilecik'ten binlerce imza toplandı. Bilecik Sivil Dayanışma Platformu BİSİDAP gazetemize açıklama yaparak "Ayasofya camiinin kilitli kapıları açılmalı" demişti. Yine Büyük Birlik Partisi Bilecik İl Başkanı Murat Önal'ın, Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Başkanı Muhammet Fatih Yaşar'ın Ayasofya ile ilgili görüşlerini, duruşlarını biliyoruz. Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Aslanboğa'da gazetemize yaptığı açıklamalarda "Ayasofya ibadete açılmalı" demişti. Ak Parti iktidarında Ayasofya'nın ibadete açılma kararı tüm Türkiye'de olduğu gibi 10 Temmuz 2020 Cuma günü Bilecik'te de sevinç yaşatırken; CHP'li Bilecik Belediyesi Kayı anıtın aynı saatlerde söktü. Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı'da bu durumu "Provakativ eylem" olarak nitelendirdi.

Bilecik Belediyesi CHP'de iken mevcut binalarını borçlarından dolayı kaybederken; Ak Parti döneminde Bilecik'e devasa bir Kültür Kongre Merkezi kazandırıldı. Tarihimize sahip çıkan Ak Parti iktidarının Bilecik'e hediyesi olan Kültür Kongre Merkezi'nin önüne yine tarihimizi simgeleyen, torunları olmaktan gurur duyduğumuz Kayı Boyunun bayrağı, simgesi KAYI ANITI'nı dikti.

Milliyetçiyim diyen, ülkücüyüm diyen İyi Parti'nin desteği ile Bilecik Belediyesi'ni kazanan CHP'de İyi Parti'nin logosunda yer alan KAYI amblemli ANITI söktü.

II. Abdülhamid Han'ın yaptırdığı binada Osmanlı düşmanlığı yapan CHP Belediyesi, önce Osmanlı figürleri olan minyatürleri kaldırdı. Tarihimize sahip çıkmayan zihniyetin atalarımızın yaptırdığı bina da ne işi var, o zaman II. Abdülhamid Han'ın yaptırdığı binayı da terk etsin.

Osmanlı arması bakımsızlıktan dökülüyor bakan yok.

Bilecik'te tarihimizi simgeleyen ne varsa tek tek sökülüyor.

Son olarak KAYI ANITI söküldü.

İyi Parti'nin desteği ile Belediyeyi alan CHP, İyi Parti'nin logosunda yer alan Kayı Anıtını söktü yıktı. 

"Dirilişin Şehri Bilecik" yazısını sildi.

Zaman gelecek kendine destek veren partiyi de silecek.

Halka rağmen direne direne tarihi mirasımızı yok etmeye çalışanlar, en büyük güç olan kamuoyunun önünde duramayacaklar.

Tüm dünya Hristiyan alemi ve gayrimüslimler Ayasofya'yı ibadete açtırmamak için uğraşmasına rağmen nasıl bu zulüm son bulduysa, Bilecik'te de son bulacaktır.

Hoşçakalın.

Bu haber toplam 4775 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum