BİLECİK TEK YÜREK OLDU

BİLECİK TEK YÜREK OLDU

Türk Silahlı Kuvvetlerimizce Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Çok sayıda STK’nın gençlik kollarının önderliğinde hazırlanan ve vatandaşların destek verdiği organizasyonda Bilecik halkı adeta tek yürek oldu. 

‘Yürekler Mehmetçik İçin’ atıyor temalı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Çarşı merkezinden, Şeyh Edebali Türbesi’ne kadar yürüyen kalabalık Mehmetçiklerimize destek ve moral mesajları gönderdi.

Şeyh Edebali Türbesi'nde yürüyüşe katılan STK'lar adına açıklama yapan Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Şeker, Mehmetçiğin Afrin'de barışın ve huzurun temsilcisi olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: Öncelikle merhum Mehmet Akif in bugün burada olmamıza özetleyen mısralarını hatırlatmak istiyorum;  'Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez'

Bugün yüreklerin toplu vurma, toplu atma olma, bir olma vaktidir. Öyle bir olmalı ki; hainlerin ve terörün kalleş topu milletimizi sindiremesin. Malumunuz; şanlı Türk ordusu, 20 Ocak 2018'de Zeytin Dalı Harekatını başlatmış ve bugün 46. gününde olan harekat kapsamında Afrin bölgesinde operasyon tüm hızı ile devam etmektedir. 

bilecik-tek-yurek-old2.png

'MEHMETÇİK HUZURUN TEMSİLCİSİ OLDU'

Güya demokrasi söylemleri ile mazlum coğrafyaya kan ve gözyaşı taşıyan diğer devletlerden farklı olarak, mazlumların ümidi olan ülkemiz ve Mehmetçik, Afrin'de barışın ve huzurun temsilcisi olmuştur. Zeytin Dalı harekatı, hukuki dayanağını BM Sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan 'Meşru savunma hakkı kavramı'ndan almaktadır. Zira ülkemize karşı Afrin bölgesinden bugüne kadar yüzlerce saldırı olmuş, çok sayıda asker ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ülkemiz, artık yapılması zorunlu hale gelen ve tamamen terör unsurlarını hedef alan Zeytin Dalı Harekatıyla, Afrin'de yaşayan sivil halka gerçekten de zeytin dalı uzatmış, umut ışığı olmuştur.

Bizler de tüm gençliğin sesi olarak, bugün burada bir araya geldik ve hepimizin aynı bilinçte olduğunu, derdimizin vatan, millet ve bayrak olduğunu haykırmak istedik.

'AFRİN'DE TARİH YAZIYORUZ'

Genç yaşlı, kadın-erkek demeden tıpkı Çanakkale ruhu gibi bir aradayız! Afrin'de ulusal mücadelenin birer neferi olarak buradayız! Bizim millet olarak bir ordu-millet olduğumuzu, tarih yüzyıllardır yazmaktadır. Bizler tarih yazan bir millet olarak bugün yine Afrin'de tarih yazıyoruz. Allah bu onurlu mücadelemizde cephede can siparane şekilde savaşan, canını feda etmeye hazır Mehmetçiğimize güç kuvvet versin.' dedi. 

bilecik-tek-yurek-old3.png

'ORDUMUZ ZAFERLE ÇIKACAKTIR'

Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Şeker, ordumuzun Zeytin Dalı harekatından zaferle çıkacağına inandıklarını ve bundan emin olduklarını ifade ederek şunları dile getirdi: 'Ne mutlu ki dirilişin şehri, Ertuğrul Gazi'nin otağı ile Şeyh Edebali'nin diyarında bugün bir aradayız. Bugün Afrin'de harekata katılan Mehmetçik için bir olma vaktidir. Türk halkı ilk günden itibaren Mehmetçiğimiz için bir olmuştur. Ordumuz halkımızın bu manevi desteğiyle Zeytin Dalı harekatından zaferle çıkacaktır. Buna inanıyoruz ve bundan eminiz. 

Bu güne kadar bu mukaddes topraklar uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. 

Sözlerime yine Mehmet Akif'in dizeleriyle son vermek istiyorum. 'Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhidi, Bedrin Arslanları ancak bu kadar şanlı idi' dedi. 

Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Şeker'in açıklamasının ardından yürüyüşe katılan STK temsilcileri Şeyh Edebali Türbesi'ne Zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdi. Program daha sonra akşam ezanına müteakiben Şeyh Edebali Türbesi'nde bulunan Orhangazi Camii'nde Mevlid-i Şerif okunmasıyla sona erdi.

bilecik-tek-yurek-old4.png

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2531 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum