Bilecik TSO, Tek Durak Ofis olma yolunda

Bilecik TSO, Tek Durak Ofis olma yolunda

Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, oda üyelerinin tescil işlemlerinden sonra ihtiyaç duydukları ticaret sicil gazetesinin yayımlanma süresinin 1 haftadan, iki saate düştüğünü bildirdi.

Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, oda üyelerinin tescil işlemlerinden sonra ihtiyaç duydukları ticaret sicil gazetesinin yayımlanma süresinin 1 haftadan, iki saate düştüğünü bildirdi. Başkan Keskin, atılan bu adım ile üyelerin ticari faaliyetlerinde son derece önemli olan ticaret sicil gazetesine, tescil işlemlerini yaptırmalarına müteakip saatler içinde elektronik ortamda ulaşma imkanı sağlandığını duyurdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Başkan Keskin, şunları kaydetti:

"Böylelikle odamızın Tek Durak Ofis olması yolunda bir adım daha atıldı. Son yıllarda Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile yaptığımız çalışmalar sonucunda üyelerimizin ihtiyaç duyduğu hizmet kalitesinin artırılması yönündeki çalışmalar hızla devam etmiş, kuruluş ve tescil işlemlerine ait sicil gazetesine erişim imkanı 1 haftalık süreçten 2 saatlik zaman dilimi içerisinde, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanarak sicil gazetesine ulaşma imkanı sağlanmıştır.

Odamız bünyesinde hizmet veren Bilecik Ticaret Sicil Müdürlüğümüzdeki tescil işlemlerinde, zaman ve prosedür işlemleri minimum noktaya geldi. Tek Durak Ofis olma yönündeki çalışmalardan önce, şirket kurmak uzun bir işlem sürecinin sonunda gerçekleşiyordu. Uzun ve yorucu olan şirket kuruluş süreçleri, artık kademeli olarak yapılan mevzuat düzenlemeleri ile son bulmuş, tescil işlemlerinin elektronik olarak bildirim yapılması sağlanmış, şirket kuruluş işlemleri 1 saat içinde gerçekleşmeye başlanılmıştır. Bu aşamaların ardından üyelerimizin tescil işlemleri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu gereğince ilan olunmak üzere Türkiye Ticaret Sicil Gazetesine gönderiliyordu. Tescil işlemini yaptıran üyelerimiz ilanın; kargo ve yayım süreleri sonunda yaklaşık bir hafta içinde, tescil işlemlerine ait sicil gazetelerine sistem üzerinden ulaşılabilmekteydi.

Merkezi Kayıt Sistemi (Mersis) üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda, tescil işlemlerine ait ilanların elektronik olarak gönderilme çalışmaları tamamlanmış, Odamız üyelerinin tescil taleplerine ait sicil gazetesi taleplerinin karşılanmasındaki 1 haftalık süre 120 dakikaya indirgenmiştir. Yapılan bu çalışma sonuncunda, üyelerimizin ticari faaliyetlerini yürütebilmesi açısından son derece önemli olan ticaret sicil gazetelerini 120 dakikada temin edilebilmesi imkanı sağlanmıştır.

Taleplerimizi dikkate alarak, ticari hayatta hız ve değer katan başta Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu bağlamda üyelerimizin ticari hayatı kolaylaştırmak ve üyelerimize en kısa zamanda hizmet sunabilmek için, çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1402 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.