BİLECİK, TÜRKMENİSTAN DEVLET TELEVİZYONUNDA

BİLECİK, TÜRKMENİSTAN DEVLET TELEVİZYONUNDA

Bilecik’in doğal güzellikleri, yemek kültürü ve sahip olduğu zengin tarihi değerleri, Türkmenistan Devlet Televizyonu Yaşlyk Kanalında “Bılesinız Gelyarmi” adlı programda yer alacak.

bilecik3-001.jpg
Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Bilecik Eskişehir Bursa Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ilimizde ağırlanan ekip, ilimiz başta olmak üzere; Bozüyük, Söğüt ve Osmaneli’ndeki güzellikleri ekranlara taşıyacak.
İlimizdeki birçok noktadan çekimler alan Türkmenistan Devlet Televizyonu ekibi,  ilimizdeki temasları kapsamında Belediye Başkanı Nihat Can’ı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Nihat Can, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, konuklarına teşekkür etti.

bilecik1-001.jpg
Şeyh Edebali’nin doğduğu şehir olan Türkmenistan’ın Merv kentinden onun metfun bulunduğu şehir olan Bilecik arasında güzel bir çalışmanın gerçekleştirildiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Nihat Can; ‘’Türkmenistan Devlet Televizyonu Yaşlyk Kanalında “Bılesinız Gelyarmi” adlı Program çekimleri için Türkmenistanlı kardeşlerimizi ilimizde ağırladık. Aynı dili, aynı dini, aynı kültürü paylaştığımız kardeşlerimizi ortak değerimiz Türkmenistan’ın Merv şehrinde doğmuş olan Şeyh Edebali diyarı Bilecik’imizde konuk etmekten mutluluk duyduk. Orta Asya’da atalarımızın geldiği topraklarda şehrimizin tanıtımına katkı sunacak olan Türkmen kardeşlerimize teşekkür ediyorum.’’ Dedi.
Türkmenistan Devlet Televizyonu heyeti de Bilecik ve Türkiye’ye olan hayranlıklarını ifade ederek, Bilecik’te olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

bilecik2-001.jpg
Türkiye’nin kendi ülkeleri tarafından yakından takip edildiğini ifade eden heyet üyeleri, Diriliş Ertuğrul Dizisinin de büyük bir beğeni ile takip edildiğini kaydetti.
Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir'in ilimizin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler verdiği program, önümüzdeki günlerde ekranlara gelecek.

 

Kaynak:Nilüfer Erdal

Bu haber toplam 21139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.