Bilecik yeniden inşa edilecek

Bilecik yeniden inşa edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi.

Bakan Murat Kurum, Bilecik programı kapsamında ilk olarak Vali Bilal Şentürk’ü ziyaret etti. Valilik girişinde protokol tarafından karşılanan Bakan Kurum Valilik şeref defterini imzaladı. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen il değerlendirme ve koordinasyon toplantısına katılan Bakan Kurum, Cuma namazını kılmak üzere Orhangazi Camii’ne geldi. Cuma namazı sonrası Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret eden Kurum, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezdi.

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada, Bilecik ile ilgili verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek Bakanlık tarafından planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Millet Bahçesi, rezerv konut projesi ve Hamsu Vadisi’ne akan atık sularla ilgili konuşan Bakan Kurum, “Yeni Bilecik’in inşasını yapmak istiyoruz” dedi.

cevre-ve-sehircilik-bakani-murat-kurum2.jpg

Murat Kurum, Bilecik’e yapılan yatırımların devam edeceğinin altını çizdiği açıklamasında, şunları kaydetti:

‘Millet Bahçesi’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız’

 “Bilecik’e Millet Bahçesi kazandıracağız. 250 bin m2’lik alanı koruma altına alıyoruz ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları olan güzel bir Millet Bahçesi yapacağız. Vatandaşlarımızın geldiği zaman tarihi mekanları net bir şekilde izleyip görebilecekleri çok önemli bir projeyi TOKİ başkanlığımız yapıp Bilecikli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

TOKİ 500 konut yapacak

Bilecik merkezde bulunan 573 bin m2’lik alanda İstiklal ve Selöz mahallelerinin hemen yanındaki bu alanı rezerv yapı alanı ilan edeceğiz. Burada Bakanlığımız deprem riski altında olan ve acil dönüşmesi gereken konutlara ilişkin TOKİ eliyle rezerv konutlar üreteceğiz. İlk etapta 500 konut üreteceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden onların rızasını alarak inşallah dönüşüm sürecini yapmak istiyoruz.

Yeni Bilecik inşa edilecek

Cumhuriyet Meydanı 30 bin m2’lik bir alan hedefimiz şehrin içerisindeki sürdürülebilirliği sağlamak. Şeyh Edebali Türbesi ile başlayıp Jandarmanın ve Özel İdare’nin içinde bulunduğu alanları şehre uygun, şehrin gelişimine uygun biçimde planlıyoruz. Gerek Millet Bahçesi gerekse kamu binalarının taşınması noktasında bu alanları kullanarak yeni Bilecik’in inşasını yapmak istiyoruz.  Cumhuriyet Meydanı’nda sadece eski valiliğimizin kalacağı ve etrafında yine bir meydanın olacağı projeyi Bilecik’e kazandıracağız.

cevre-ve-sehircilik-bakani-murat-kurum3.jpg

Söğüt’e Millet Bahçesi

Söğüt ilçemizde Gençlik ve Spor Bakanlığımızca gerçekleştirilecek olan Oba Kent projemiz var. Hazine mülkiyetindeki 74 bin m2’lik alanın tahsisini gerçekleştirdik. Yine Söğüt’e gelen vatandaşlarımız için bir Millet Bahçesi’ni orada da gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 70 bin m2’lik alanı Bakanlığımızın vereceği hibe desteği ile Özel İdaremiz tarafından yapımını gerçekleştireceğiz.

Atık sular bertaraf edilecek

Hamsu Vadisi’ne bırakılan atık sularla ilgili olaraksa Bilecik Belediyesi İller Bankası ile birlikte yaklaşık 26 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirecek. Bu vadiye bırakılan atık suların bertarafı ve atıksu arıtma tesisinin ihyasını Bilecik Belediyemiz İller Bankası ile birlikte süreci yürütecek.

cevre-ve-sehircilik-bakani-murat-kurum4.jpg

‘Atalarımızın emaneti bu topraklara sahip çıkacağız’

Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bugüne kadar Bilecik’imize birçok alanda 13 milyar TL’lik yatırım yaptık. TOKİ eliyle bugüne kadar 2600 sosyal konut inşası gerçekleştirdik ve 100 bin konut kapsamında 626 adet projemiz fiilen sahada devam etmektedir. Amacımız; atalarımızın bize emaneti olan bu topraklara en iyi şekilde sahip çıkmaktır. Buradaki tarihi eserleri gün yüzüne çıkaracak projelerin tamamına biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak destek olacağımızı, Bilecikli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

cevre-ve-sehircilik-bakani-murat-kurum5.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum