BİLECİK YENİŞEHİR YOLU, KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ GÖRELİM

BİLECİK YENİŞEHİR YOLU, KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ GÖRELİM

Bilecik Yenişehir yolu sadece Ak Parti iktidarı döneminde gündemde olmadı. 1950’li yıllardan itibaren her iktidar döneminde gündeme geldi, vaatler verildi, verilen sözler tutulmadı.

Ak Parti iktidarında hastane inşaatıyla beraber bahse konu yol devamlı konuşuldu. Hastane inşaatı yükseldikçe tamamlanacağına inanıldığından gündemden düştü. Yol ise 30 km.lik kalan kısmı ihale aşamasıyla beraber 2017 – 2018 – 2019 olmak üzere üç yılda bitirileceği öngörüldü. Bu durumu uzun bir zaman olarak görerek tartışmayı kendimize hak görürken, ödenek yokluğu bahanesiyle çalışmalar durdu. Bu haliyle 2019’da bitmesine razı olur hale getirildik.

Hepimiz neden bu yol bir türlü yapılmıyor? Sorusuna cevap arıyoruz. Üç dönem iktidar milletvekili olarak ilimizi mecliste temsil eden Fahrettin Poyraz bildiklerini, yolla ilgili karşılaştığı güçlükleri millete açıklamadı.

Yine geçen dönem ilimizi mecliste temsil eden Halil Eldemir’de gecikmenin sebeplerini halkla paylaşmadı. 

Muhalefet Milletvekili olarak mecliste ilimizi temsil eden Yaşar Tüzün’ün mecliste yolun neden bir türlü yapılmadığının mücadelesini yapmadığını görüyoruz. O’da bildiklerini hemşerilerine açıklamadı. 

Bu yolun devlet tarafından ne zaman bitirileceği meçhul. Benim bir teklifim var, “Bilecik – Yenişehir yolu yapma Derneği” diye bir dernek kuralım. Halkımız kısa zamanda bu parayı toplar ve kendi imkanlarıyla yolu tamamlar, yıllarımız şu yolun yapılması için devlete yalvarmakla geçti. Sözümüz dinlenmedi, dilenci olacağımıza yardımsever olalım.

Kurda; “Ensen neden bu kadar ince” diye sormuşlar. “Kendi işimi kendim görürümde ondan” demiş.

Biz de kendi işimizi kendimiz görelim. 

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum