BİLECİK, YÖREX'E DAMGA VURDU

BİLECİK, YÖREX'E DAMGA VURDU

Bilecik Belediyesi, Antalya Expo Center'da 4 gün boyunca konuklarını ağırladığı Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)'te kurduğu stantla çalışmalarını en iyi şekilde tanıttı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Bilecik Belediyesi iştirakiyle gerçekleştirilen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda; diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik birçok yönü ile tanıtıldı. Bilecik’in yöresel ürünleri, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sahip olduğu yöresel ürünler ve lezzetlerin tanıtıldığı fuarda adından söz ettirdi. 4 gün süren YÖREX fuarı değerlendiren Bilecik Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan, 13-17 Eylül tarihleri arasında Antalya’da düzenlen Yöresel Ürünler Fuarının, ülkede ve dünyada birçok şehrin üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini sergileme imkanı bulduğunu belirtti. Bircan “Hükümet ve devlet erkanı başta olmak üzere, iş, sanayi ve turizm dünyasından on binlerce konuğun ziyaret ettiği fuarda Bilecik'mizin tarihinden kültürel değerlerine, yöresel lezzetlerinden doğal güzelliklerine kadar bir çok zenginliğinin tanıtıldığı fuarda Bilecik standı, gerçekleştirdiği faaliyetlerle fuarın ilgi odağı haline geldi. Bu yıl 8’incisi düzenlenen fuarda ayrıca, Bilecik kırsalındaki ekonomik ürünlerin coğrafi işaretlenmesi ile Ulusal ve Uluslararası boyutta tanıtılması projesi ile Bilecik adına Türk Patent Enstitüsü’ne coğrafi işaret başvurusu yapılan 10'u aşkın ürünün de tanıtılmasına imkan verildi" dedi. 

“Konuklarımıza Osmanlı Şerbeti ve Osmaneli Ayva Lokumu ikram ettik”

Bircan açıklamasının devamında, “İlimizin tanıtılması ve turizmine ilişkin birçok yönden katkı sağlayan fuarda Bilecik Belediyesi tarafından 3 Boyutlu hologram kıl çadırı, ilimize ait ayva ve nar lokumları, ceviz ezmesi, meşhur Osmanlı Şerbetinin yanı sıra ilimizi tanıtıcı görseller ve materyaller 5 gün boyunca konukların beğenisine sunuldu. Bilecik Belediyesinin stadını 4 günlük fuar boyunca Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Evgeniy Gromik, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve birçok konuğa, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı adına üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabak ve çeşitli hediyeler takdim etti. Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Kınık Köyü’nde çömlek ustası olan Salim Yaşar, tarafından çömleklerin yapıldığı fuarda standı ziyaret eden konuklara, çömlekçi ustası Salim Yaşar tarafından çömlek yapımı gösterilerek, çömlekler hediye edildi." 

bilecik-yorexe-damga-vurdu2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum