BİLECİK'E 117 MİLYON TL'LİK 17 TESİS

BİLECİK'E 117 MİLYON TL'LİK 17 TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik’te tesis edilen 17 tesisten 5 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 12 adet tesisin ise temelini atacak. 

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3 Haziran Pazar günü saat 14.30’da Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 117 milyon TL yatırım bedelli 17 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 4 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Bilecik’e kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 11 adet ve Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 3 Haziran Pazar günü saat 14.30’da Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 117 milyon TL yatırım bedelli 17 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

BİLECİK'E 117 MİLYON TL'LİK TESİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Yenipazar Yukarıçaylı Barajı, Merkez Elmabahçe Barajı, İnhisar Samrı Barajı, İnhisar Çaltı Barajı Sulaması, İnhisar Tarpak Barajı Sulaması, Osmaneli Soğucakpınar Barajı Sulaması ile 5 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalarında temellerini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Pazaryeri Küçük Elmalı Göleti Sulaması ile 3 adet taşkın koruma tesisinin ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan Küçükelmalı Tabiat Parkı çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının da açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 17 tesisin maliyeti ise 117 milyon TL.

Ayrıca, Bilecik’te düzenlenecek merasimde 15 aileye gelir getirici tür, 15 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz, fıstık çamı, servi, erguvan, kurtbağrı, dağ muşmulası, keçi sakalı, incir, süs kızılcık, mazı ve kartopu fidan türlerinden oluşan toplam 5.800 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

MÜNBİT TOPRAKLAR SUYA KAVUŞUYOR

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 17.600 dekar zirai alan suya kavuşacak. 2 milyon 990 bin metreküp su biriktirilecek. 8 köy taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanlık alanların artırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2275 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum