BİLECİK'E 14 YILDA 7 BARAJ

BİLECİK'E 14 YILDA 7 BARAJ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Bilecik’teki çalışmalarına ilişkin bazı verileri kamuoyu ile paylaştı. Genel Müdür Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ’nin son 14 yılda Bilecik’te 7 baraj inşaa ettiğini belirtti. 24 derenin ıslah çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Acu, “85.640 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 37 milyon TL zirai gelir artışı sağladık” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Bilecik ilinin de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü Acu;’’ Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Bilecik İnhisar Çaltı Barajının gövde inşaatında çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çaltı Barajında depolanacak su ile 7.630 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. ’dedi.

bilecike-14-yilda-7-baraj2.jpg

Temelden yüksekliği 70 metre olan Bilecik İnhisar Çaltı Barajının tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 76 milyon 300 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Genel Müdür Acu;’’ DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. ’dedi.

bilecike-14-yilda-7-baraj3.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 5824 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum