BİLECİK’E 17 MİLYON HİBE

BİLECİK’E 17 MİLYON HİBE

Sinem SAMUR

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Kalkınma Kurulu toplantısı Bilecik'te yapıldı.

Bilecik'te ilki yapılan istişare toplantısına BEBKA Kalkınma Kurulu Bilecik il toplantısı, Bilecik Subaşı Restoran’da BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni başkanlığında, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve BEBKA Kalkınma Kurulu Üyeleri katıldı.

"FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ"

Toplantının açılışında konuşan BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni, BEBKA Kalkınma Kurulu olarak; Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerindeki bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Bu bağlamda da BEBKA Kalkınma Kurulu’na önemli bir görev düştüğüne dikkati çeken Hasan Çepni, BEBKA’nın yılda 2 defa geniş katılımla yapılan Kalkınma Kurulu toplantısı öncesinde her ilde istişare toplantıları yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Bilecik’te ilki yapılan toplantının ayrı bir önem arz ettiğini kaydeden Çepni, “Kuruluşun ve kurtuluşun kenti Bilecik’te olmaktan ve Bilecik’in geleceği için fikir alışverişinde bulunmaktan mutluyuz. Bugün burada daha çok sizlerin fikirlerini dinleyeceğiz ve önerilerini not etmek istiyoruz.  Ağustos ayında gerçekleşecek olan Kalkınma Kurulu toplantısı öncesinde bu toplantıyı önemsiyoruz. Bilecik ile ilgili önerileriniz ayrıca bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Olaya bu bakış açısıyla bakmamız lazım” diye konuştu.

 "BÖLGENİN KÜÇÜK İLİ OLARAK BİZLER İÇİN ÖNEMLİ"

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir de, “Kalkınma ajanslarımız hem bölgesel gelişmeyle alakalı, hem bölgeler arası ve bölge içi gelişmişliklere yönelik kuruluşlardır. Kalkınma ajansları önemli katkılar sağlayan kuruluşlardır. Kendi ilimiz açısından bakarsak, bugüne kadar 47 projemiz BEBKA’dan destek aldı. Bu projeler toplam 17 Milyon TL’lik destek almıştır” dedi.

 “Bu toplantı bölgenin küçük ili olarak bizler için önemli” diyen Vali Nayir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kalkınmışlık farklarını daha öne alıp, bütün toplantılarda söylediğimiz gibi burada bir kalkınma söz konusu ise daha az kalkınan illerimizin öne alınması gerektiği, bizim de hem Bursa’nın hem de Eskişehir’in tecrübelerinden istifade etmemiz konusunda BEBKA’yı önemsiyoruz. Ajanslar vasıtasıyla bir kültür geliştirilmeye çalışılıyor. Bizim proje üretme kültürümüz, yatırım kültürümüz ve tecrübelerimize katkılar sağlayacak bu toplantıları önemsiyoruz.

"GÜDÜMLÜ PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Toplantının açılış konuşmalarının ardından geçilen kısımda ise, 4 yılda 12 başlıkta mali destek programı açan BEBKA’nın Güdümlü Proje Destekleri hakkında bilgiler verildi. Bilecik iline yönelik güdümlü proje fikirleri tartışmaya açıldı.

 BEBKA Kalkınma Kurulu’nun il toplantıları Bursa ve Eskişehir’de de düzenlenecektir.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.