Bilecik’e 18 yılda 11 baraj yapıldı

Bilecik’e 18 yılda 11 baraj yapıldı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son 18 yılda ilimize 11 baraj yapıldı.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Bilecik’e yapılan yatırımlarla devasa projelerin hayata geçtiğini bildirdi.

Bilecik’e son 18 yılda 11 baraj yapıldığını belirten Genel Müdür Kaya Yıldız, 24 sulama tesisi ile 108 bin 610 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını ifade etti. Yapılan yatırımlarla 116 milyon 468 bin 488 TL zirai gelir desteği sağlandığını aktaran Yıldız, “İnşaatı devam eden 6 baraj ile 41 Bin 320 dekar arazi daha sulamaya açılacaktır” ifadelerini kullandı.

bilecike-18-yilda-11-baraj-yapildi2.jpg

Genel Müdür Yıldız, içme suyu ve taşkın koruma çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek, “2 adet içme suyu tesisini 2022 yılı sonuna kadar tamamlayarak toplamda 154 bin 99 kişi için yılda 3,39 milyon m³ içme suyu temin edilecektir. Bilecik ilinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 27 adet taşkın koruma tesisi ile 40 yerleşim yeri ve bin 230 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 8 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Yıldız, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bilecik’e yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.”

bilecike-18-yilda-11-baraj-yapildi3.jpg

“2021 Yılını Sulamada Hamle Yılı İlan Ettik”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.

“Bilecik’in Mümbit Topraklarını Sulamaya Açıyoruz”

Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Bilecik ilinde inşa edilen 24 sulama tesisi ile 108 Bin 610 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür YILDIZ,’ Böylece Bilecik topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 116 Milyon 468 Bin 488 TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

“33 Bin 640 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor”

Bilecik’imiz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 6 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 6 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 33 Bin 640 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Bilecik zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.’ dedi.

bilecike-18-yilda-11-baraj-yapildi4.jpg

“Bilecik’imize 11 Baraj Kazandırdık”

Marmara’nın ve ülke tarımının önemli illerinden biri olan Bilecik’imizde ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 65 adet Tesis ile 695 Milyon 892 Bin 965 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bilecik’te son 18 yılda 11 baraj inşa ettik. İnşaatı devam eden 6 baraj ile 41 bin 320 dekar arazi daha sulamaya açılacaktır.

Diğer taraftan Bilecikli vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Bilecik’in su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 6 barajın yapım çalışmaları devam ediyor.

2 adet içmesuyu tesisini 2022 yılı sonuna kadar tamamlayarak, toplamda 154 Bin 99 kişi için yılda 3,39 Milyon m³ içmesuyu temin edilecektir.

“Bilecik’te Taşkın Riskini Azaltıyoruz”

Ayrıca; Bilecik İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 27 adet taşkın koruma tesisi ile 40 yerleşim yeri ve bin 230 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandı. 8 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir.

Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
  • Osmaneli/BİLECİK / 10 Ocak 2021 15:07

    Bilecik Merkezde BATMIŞ ÇİFTÇİLER DERNEĞİ Kuracağız.Çalışmalarımız devam ediyor.

    Yanıtla (0) (0)
  • 3-AİLE / 10 Ocak 2021 08:08

    tarlalar ipotekli traktörler icralık siz.siz kimin kafasını yaşıyorsunuz bir m2 yer ekersek ellerimiz kırılsın

    Yanıtla (0) (0)
  • Bilecikli / 09 Ocak 2021 18:52

    Demirhanlar baraji ne zamam tamamlanacak

    Yanıtla (0) (0)
  • HUSEYİN TÜRKER / 08 Ocak 2021 21:13

    Bilecik Söğüt kapalı sistem yapıldı deneme yapılmadan teslim edildi ve kamulaştırma 12 yıl geçti eskihehir DSİ ye aradığımızda ne yapalım bizde bilmiyoruz diyorlar şu boruların geçtiği yerler yol oldu köylüler arasında hergun tartışma birde DSİ Sarıcakaya sulama purejesi adında İnhisar ve köyleri Çaltı köyü esiri köyü koyunlu köyü Çaltı köyü tuzaklı köyü habitabat geçitli isimlerini bilmediğimiz bi dünya köylerde tesisler beton kanallar
    köylülerr tarafından yıkılıyor ve pompo istasyonları çürü

    Yanıtla (0) (0)
  • Yakup yakup / 08 Ocak 2021 20:58

    Doğayı mahvettiniz bileceğin havasi çok güzeldi barajlardan dolayı yazın nem çoğaldı

    Yanıtla (0) (0)