‘BİLECİK’E YAKIŞMIYOR, YANLIŞ YOLDALAR’

‘BİLECİK’E YAKIŞMIYOR, YANLIŞ YOLDALAR’

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin ile İYİ Partili Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in meclis toplantısındaki tavırlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mv. Selim Yağcı, gazetemize yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Semih Şahin ve yönetimini bir kez daha uyararak, “Yanlış yoldalar. Yönetmeliğe uymak zorundasınız, uymadığınız zaman denetleme mekanizmaları çalışır. Biz şehrimizde görev yapan insanların soruşturmalarla uğraşmalarını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin’in meclisi yönetim biçimini, İYİ Partili Ahmet Gürses’in ise ‘Elin Sinoplusu burada ahkam kesiyor’ sözlerini kınadığını belirterek, “Siyasetin dili bu olmamalı” ifadelerini kullandı.  

‘’KINIYORUZ, BUNLARDAN VAZGEÇSİNLER’

Yağcı, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasinin temelinde karşı tarafın fikirlerine tahammül göstermek, sabır göstermek var. Bilecik'te siyaset anlayışı karşılıklı sevgi, saygı içerisinde geçmiştir. Biz rekabetimizi bu doğrultuda yaptık. Maalesef geçen aylarda başka bir meclis üyemizi dışarı çıkarmaya yönelik söylemler, farklı sözleri kesmek, memleket ayrımı gözeterek insanları ayırt etmek doğru yaklaşımlar değil. Siyasetin dili, lisanı bu olmaması lazım. Bunlar çok talihsiz açıklamalar, kınanacak açıklamalar ve kınıyoruz. Bunlardan vazgeçsinler. Arkadaşlarımız sorunlarını çözüm noktasında gayret göstersinler. Bilecik hepimizin. Kaybedilen zaman yapılan yanlışlıklar hepimizi rahatsız ediyor.

‘BİLECİK’E YAKIŞMIYOR’

Bu davranışlar Bilecik’in yapısına, demokrasi anlayışına, siyaset tarzına ve yapısına yakışmıyor. Arkadaşlar bu hal ve davranışlarını değiştirsinler. Şehre hizmetin bir unsuru da meclis üyeleridir. Tüm belediye meclis üyeleri belediye yönetiminin bir unsurudur. Onların söyledikleri sözler önemlidir. Şehrimizde yaşayan herkes birinci sınıf insandır. Şehrimizle ilgili görüş ve öneri bulunma hakları vardır. Hemşehrilerimiz arasında ayrım yapmak, ötekileştirme tavrı doğru yaklaşımlar değildir. Siyasetin içerisinde uzun zamandır bir siyasetçi olarak uyarıyorum, yanlış yoldalar. Enerjilerimizi bu noktaya harcamayalım, şehrimizin çözülmüş sorunlarını yeniden sorun diye açmayalım. Gelin el birlikte çözülecek sorunlarımızı çözelim, şehre zaman kaybettirmeyelim.

‘SORUŞTURMALARLA UĞRAŞMASINI İSTEMİYORUZ’

Her şeyin bir denetim mekanizması var, bunlara ilişkin olarak belediye meclis çalışma yönetmeliği var. Bu yönetmeliğe uymak zorundasın, bu yönetmeliğe uymadığın zaman bunu denetleyecek kurumlar mülkiye müfettişleridir, ihale kurallarına uymadığın zaman danıştay denetler. Biz şehirdeki bu görevleri yapan insanların bu soruşturmalarla uğraşmasını istemiyoruz ama devletin bu organizasyonları takip eden yetkilileri vardır. Bazı arkadaşlar hemen bu mekanizmalar geçilmeden tahkikatlar yapılsın istiyorlar. Biz bunların peşinde değiliz, Bilecik’e doğru işler yapılsın” ifadelerini kullandı.

Yayın: Bilecik Haber

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum