"BİLECİKHABER" MARKA SERÜVENİ
"Marka Değerleriyle Bilecik" panelinde konuşan gazetemiz yazı işleri müdürü Mücahid Erdal Bilecik'in marka tescilli tek haber sitesi olan www.bilecikhaber.com.tr'nin markalaşma serüvenini anlattı. Marka değerinin arandığı toplantıda somut bir marka gösteren Erdal:" Konuşmacılar Bilecik'in hangi değerlerinin marka olması gerektiği konusunda güzel konuşmalar yaptılar. Ben somut bir marka göstereyim. Bilecik'in haber alanındaki markası. Bilecik Haber. Bu marka Türkiye Patent Enstütüsü tarafından gazetemize tescilendi" dedi.
"Bilecikhaber" marka serüveni
Sakarya Gazetesi'nin 25 yıla yakın geçmişinde 20 sene hiç marka ihtiyacı hissetmediğini belirten Erdal:" İnternetin yaygınlaşmasıyla haberlerimizi internet üzerinden yayınlamaya karar verdik. www.sakaryagazete.com.tr alan adı üzerinden yayın yapmaya başladık. Ancak internetin mesafeleri sıfır noktasına indirmesinden dolayı bizim haber sitemiz Eskişehir, Adapazarı ilerindeki yayın organlarıyla karışmaya başladı" dei ve ardından neler yaptıklarını anlattı:" Haber sitemizi arama moturundan aranan kelimelerdeki istatistiklere baktığımızda en fazla Bilecik Haber kelimeleri ile aratıldığını gördük. Bunun üzerine tr uzantılı alan adlarını vermekle yetkili ODTÜ'den bilecikhaber.com.tr alan adı için müracaat ettik. ODTÜ bu alan adını vermek için marka tescilinin yapılması gerektiğini söyledi. Bu alan adını almakta kararlı olduğumuzdan Türkiye Patent Enstütüsüne başvurduk. Türkiye Patent Enstütüsü bu markanın henüz tescillenmediğini ancak tescil ettirmek istediğiniz markanın ünvanımızda ve ticaret sicil gazetesinde yayınlanması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine ünvanımızda değişiklik yapıp ticaret sicil gazetesinde yeni ünvanımızı yayınlattık. Ardından müracaatımız kabul edildi.
www.bilecikhaber.com.tr
Gazetemiz yazı işleri müdürü Mücahid Erdal, markalaşma yolunda neler yaşadıklarını anlatmaya devam ederken şöyle konuştu:" Biz zannediyoruz ki Bilecik Haber markası boş olduğu için hemen alacağız. Öyle değilmiş. Müracaatımız kabul edildi. Askı süreci itiraz süresi derken 1 yılı aşkın bir süre gerekiyormuş. Ancak müracaatın kabul edildiğine dair belgeyle ODTÜ'den alan adını alabileceğimizi söylediler. Müracaatın kabul edildiğine dair belge ile ODTÜ'ye başvurduk. ODTÜ bilecikhaber.com.tr alan adını firmamıza marka tescilini almak kaydıyla şartlı olarak verdi. Marka tescilini alamadığımız takdirde geri alacağını da belirtti. Biz bunun için itiraz süreleri zarfında bilecikhaber.com.tr alan adı üzerinden yayın yapmadık. Ne zaman onay oldu ondan sonra sakaryagazete.com.tr den bilecikhaber com.tr ye geçiş yaptık" dedi.
"Meslektaşlarımızın marka tesciline saygı göstermelerini istiyoruz"
"Bilecikhaber" marka tescilini aldıktan sonra diğer bilecikhaber kelimelerini kullananları gazetemizden duyurduğumuz bir haberle saygı göstermeye davet ettiklerine değinen Erdal:" Marka tescilimiz elimize ulaştıktan sonra gazetemizde bilecikhaber marka tescilini aldığımıza dair manşetten haber yaptık. Bu haberde bu zamana kadar bilecikhaber'i seo larından ve diğer alanlarda kullanan meslektaşlarımızın aldığımız markaya saygı göstermelerini ve her kuruluşun kendi alan adı üzerinde çalışma yapmasının daha doğru olacağını söyledik. Bu haberimiz ardından saygı gösterenler oldu. Teşekkür ederiz. Ancak bazı kuruluşlar bu duruma saygı göstermedi. Hala markamızı kullanmaya devam edenler var. Bununla ilgili yasal yaptırımlar var. Biz bu durum karşısında kimseye yasal yaptırım kullanmak istemiyoruz. Ama siz bir markanıza değer katmak için elinizden gelen maddi manevi tüm mücadelenizi veriyorsunuz, birilerinin bunu yok farzediyor. Bu durum karşısında devletimiz marka tescillerini yasal düzenleme ile güvence altına almış.
"Hızlı balık, büyük balığı yutuyor"
Gelinen süreçte gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve internet hızını önemini anlatan Erdal:" Haber sitemizde önceden gazetemizde yayınlanan haberleri gazetenin çıktığı gün yayınlıyorduk. Basın İlan Kurumu'nun seminerine katılmıştık. Orada Referans Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Eyüp Can “Eskiden büyük balık küçük balığı yutuyordu. Günümüzde hızlı balık büyük balığı yutuyor” dedi. Ben bunu haber yapmıştık ve BİK'in sayfasından manşetten verilmişti. Bu seminerden sonra biz haberlerimizi olduğu anda vermeye başladık. Ardından haberleri video görüntülü verdik. Daha sonra röportajlar yaptık. En çok dikkat çeken röportajlardan biri “Belediye çalışmalarından memnun musunuz” röportajları ve Ak Parti Bilecik'te nasıl kuruldu röportajları idi" diye konuştu.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.