“Bilecik’in devası hazır”

“Bilecik’in devası hazır”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bilecik İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Bilecik’in sorunlarını bildiklerini belirterek, “Bilecik’in devası hazır” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Bilecik’te bir dizi temaslarda bulundu.

Genel Başkan Ali Babacan, Bozüyük ilçe girişinde partililer tarafından karşılandıktan sonra ilçede esnaf ziyaretleri yaptı. Ardından, Bilecik’e gelen Genel Başkan Babacan esnaf ziyaretlerinin ardından partisinin il başkanlığı binasının açılışını yaptı.

bilecin-devasi-hazir2.jpg

Ali Babacan, partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, ekonomi üzerinden iktidarı eleştirdi. Merkez Bankası Başkanının değişmesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yapılan istifa açıklamalarına değinen Ali Babacan, “İstifa açıklaması değil iflas açıklaması” ifadesini kullandı.

Bilecik’in sorunlarını bildiklerini ve çözüm haritalarının hazır olduğunu aktaran Ali Babacan, Bilecik’in tarım ve hayvancılık, sanayi potansiyellerinin yüksek olduğunu ve bunları harekete geçireceklerini bildirdi.

DEV Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“İktidar Edebali’nin nasihatlerini tersten anlamış durumda, devlet yönetiminde olmayacak ne varsa yapıyorlar. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı güçlendirilmiş parlamenter sistemden yanayız. Güçler ayrılığını esas alan sistemden yanayız, devletin hesap verdiği şeffaf, adil bir sistemin inşası için hazırız. DEVA Partisi hazır.

bilecin-devasi-hazir3.jpg

Ekonomimiz uçurumdan aşağıya doğru yuvarlanıyor. Basın özgürlüğü yok, hukuk devleti yok. Bu milletin kazandığı, biriktirdiği ne varsa tükettiler. Merkez Bankası’nın her şeyini tükettiler, kendileri ve yandaşları dışında herkes fakirleşti. Bu anlayışla ekonominin toparlanması mümkün görünmüyor. Bunun tek sebebi kötü yönetim ve partili cumhurbaşkanlığı sistemi.

Hazine ve Maliye Bakanının istifa mektubunun beğeni rekorları kırdığını söyledi arkadaşlarım. Bakan istifa ediyor ama basından çıt yok. Sosyal medyandan alınıyor haberler. Basın bir yerlerden talimat bekliyor. Sadece ekonominin değil basın özgürlüğünün de gelmiş olduğu nokta içler acısı. İstifa açıklaması değil iflas açıklaması, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi iflasını açıklamıştır. Türkiye bir kabile devlet değil. Hazineyi boşalttılar hazinenin başı da boş.

Ekonomideki başarısızlığı isim değişikliği ile çözmeye çalışıyorlar. Bu durumdan sadece böyle çıkılmaz, anayasa ihlal edilirse, adaleti, demokrasiyi düzeltmedikçe bu ülkenin ekonomisi iyileşmez. Ekonomi ancak sağlam bir zemin üzerine inşa edilirse düzelir, bu zihniyet değişmeden ekonomi düzelmez

Devlet derin bir bataklığa doğru gidiyor yakın akraba bakan oldu ekonominin durumu ortada biz doğru akılcı ve işini bilen kadrolarımızla bu ülkeyi ayağa kaldırırız. Biz yönetime geldiğimizde yeniden dünya ile rekabet eden bir duruma geleceğiz. Korkma Türkiye bu iktidar sadece korkuyla yönetiyor.

bilecin-devasi-hazir4.jpg

Bilecik tarım ve hayvancılık açısından önemli bir kent. Çiftçimiz zor günler geçiriyor, dolara bakmıyorlar ama bizim çiftçimiz bakıyor. Gübresi, fidesi pahalanıyor, her şeyi dışarıdan alıyorlar. Bilecik'in sanayi potansiyeli yüksek ama politikalar üretilmiyor, ekonomideki zorluklar esnafımızı zora soktu. Güçlü bir ekonomi olmayınca destekte verilemiyor, Bilecik bunları haketmiyor. Biz Bilecik’in dertlerini biliyoruz, devası hazır. Tarım ve hayvancılığı geliştireceğiz, sanayi yatırımlarıyla daha fazla buluşmasını sağlayacağız, işçi ve esnafımıza destek olacağız. Çözüm haritamız hazır. DEVA Partisi hazır, Bilecik’te hazır maşallah” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Ali Babacan’ın konuşmasının ardından il başkanı Kadir Emre tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

bilecin-devasi-hazir5.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum