BİLECİK'İN EĞİTİMİ MASAYA YATIRILDI

BİLECİK'İN EĞİTİMİ MASAYA YATIRILDI

Vali Bilal Şentürk başkanlığında ''Bilecik'te nasıl bir eğitim istiyoruz/ hayal ediyoruz?'' başlığında eğitim istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

bilecikin-egitimi-masaya-yatirildi2.jpg

Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu'nda, eğitim kalitesinin ve niteliğinin arttırılması, öğrencilerin pozitif bilimlerle birlikte milli ve manevi değerlerle donatılması, sosyal kültürel ve sportif yönlerinin geliştirilmesine yönelik yapı modelini belirlemek amacıyla ''Öğrencilerin dil ve iletişim becerisinin geliştirilmesi, değerler eğitimi, sorumluluk duygusunun geliştirilmesi, akademik başarının arttırılması ve bağımlılıkla mücadele'' başlıkları altındaki projeler değerlendirildi.

Vali Şentürk, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, ''İnsanın başarısını sadece akademik başarıyla ölçmek doğru olmaz. Öğrencilerimizle, velilerimizle, öğretmenlerimizle ve okul idaresiyle yapmamız gereken çalışmalar var. 5 başlık altında topladığımız hususlardan vazgeçmiyoruz.  Eğitim için imkan ve kabiliyetleri etkili ve verimli bir şekilde kullanacağız. Öğrencilerimizle beraber öğretmenlerimizden de vazgeçemeyiz. Bilecik, 3 yıl sonra eğitimde Türkiye'nin en iddialı illerinden bir tanesi olacaktır. Hepimiz eğitim konusunda sorumluluk noktasındayız. Bilecik'i eğitim başta olmak üzere her alanda en iyi yerlere taşımalıyız.''

bilecikin-egitimi-masaya-yatirildi3.jpg

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde gerçekleştirilen, ''Bir günlüğüne idareci olma,  anne baba çocuklarla eğleniyor, kısa film yarışması'' gibi projelerin yanı sıra velilerle birlikte ortak yapılabilecek etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Vali Şentürk, velilerin de katılımıyla eğitimi en üst seviyeye taşıyacaklarına inandığını söyledi. 

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, muhtarlar, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları ile öğrenci ve velilerin katıldığı toplantıda, katılımcılar eğitimle ilgili görüşlerini dile getirdiler.

bilecikin-egitimi-masaya-yatirildi4.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2227 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum