‘Bilecik’in ismi dünyada duyulacak’

‘Bilecik’in ismi dünyada duyulacak’

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bahçelievler Mahallesi’nde devam eden Neolitik döneme ait arkeolojik kazı çalışmasını yerinde inceledi.

Bilecik’in bilinen tarihini 4000 yıl geriye taşıyan ve günümüzden 9000 yıl öncesine tarihlenen yerleşme hakkında BŞEÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan’dan bilgiler alan Mv. Selim Yağcı, “Bilecik’in ismi dünyada duyulacak” dedi. 

Kazılardan elde edilen bulgulara göre, Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden birisinin Bilecik olduğunu belirten Selim Yağcı, bahse konu yerleşmenin çağın diğer medeniyetlerinden de önde olduğunu ifade etti. 

bilecikin-adi2.jpg

Milletvekili Yağcı, siyasetçi ve idareci olarak kazıya ilişkin gerekli tüm desteği sağlayacağını dile getirirken, şu ifadeleri kullandı:

‘Bilecik, dünya literatürüne girecek’

“Şu ana kadar gerçekleşen kazılar ışığında sadece Bilecik’e değil, Türkiye’de değil dünyaya ışık tutulacak tarihi bir alanın olduğu tespit edildi. Tüm insanlığı ilgilendiren bulgulara rastlanılmaya devam ediliyor. Eminim bunun üzerine çok makaleler yazılacak. Bilecik’in ismi bu makalelerde yer alacak ve Bilecik’in ismi dünya literatürüne girecek. Bizlerin görevi ise gerekli destekleri vermek ve vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yağcı ayrıca, çalışmaların tamamlanmasının ardından ilimiz turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacağına inandığını kaydederek, şöyle devam etti:

“Şehrimizin turizmine, ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Belki burası çok önemli bir tarihsel mekân olacak ve ziyarette öncelikli yerler arasında yer alacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizde siyasi irade olarak gerekli çabayı göstereceğiz” diye konuştu. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 9112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum