'BİLECİK'İN KENDİSİ MÜZE'

'BİLECİK'İN KENDİSİ MÜZE'

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Yaşayan Şehir Müzesi'nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Hemşehrimiz Prof. Dr. Nabi Avcı, Bilecik ilinin kendisinin bir açık hava müzesi mahiyetinde olduğunu söyledi. 

Bakan Avcı, ilimizin sahip olduğu tarihi geçmişi, manevi atmosferi ve kuruluştan kurtuluşa yüklendiği misyon, üstlendiği vizyon ile Türk tarihinde farklı bir yere sahip olduğunu kaydetti. 

Açılış programına katılan Eski Başbakan Yardımcısı Hemşehrimiz Yalçın Akdoğan'da açılışı gerçekleşen müzenin gelecek nesillere ışık tutacağını ifade etti. 

bilecikin-kendisi-muze2.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. Temaslarına ilk olarak Osmaneli'den başlayan Bakan Avcı burada muhtarlar ve STK temsilcileriyle yaptığı kahvaltının ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. 

OSMANELİ HABER GAZETESİ'NE ZİYARET

Bakan Avcı ziyaretleri kapsamında Osmaneli Haber Gazetesi'ni de ziyaret ederek, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal'ın oğlu Mehmet Erdal'ın Osmaneli ilçesine kazandırdığı ilk ve tek gazeteye yayın hayatında başarılar diledi. 

AVCI VE AKDOĞAN BAYANLARIN SORULARINI YANITLADI

Programı çerçevesinde Osmaneli'den Bilecik'e hareket eden Bakan Avcı'ya burada Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'da eşlik etti. İkili ilk olarak Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Kadınlar Soruyor' programına katıldı. AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı üyeleri ve kadın esnafların yer aldığı programa bazı muhtarlarda katıldı. 

Bakan Avcı ve Yalçın Akdoğan referandumla ilgili kendilerine yöneltilen sorulara cevaplar getirdi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın Bilecik programı kapsamında 'Yaşayan Şehir Müzesi'nin açılışı da gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Vali Süleyman Elban'ın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, müzenin gelecek nesillere ışık tutacağını ifade ederek hayırlara vesile olmasını diledi. 

'BU REFERANDUMU FARKLI BİR YERE KOYUN'

Konuşmasının devamında referandum sürecinden bahseden Akdoğan, AK Parti'nin kurulduğundan bu yana çok önemli seçimler geçirdiğini ancak önümüzdeki referandumun bu zamana kadarki en önemli seçim olduğunu dile getirdi. 'Bu referandumu farklı bir yere koyun' diyen Akdoğan,"11 tane seçimi üst üste koyun, hepsinin toplamından daha önemli bir süreç yaşıyoruz. O dönemlerde yani AK Parti’nin iktidarlığı döneminde gerçekten büyük badireler atlattık. Büyük saldırılara maruz kaldık. Bunlar AK Parti için Türk siyasetinin geleceği için önemliydi. Ama bugün yaşadığımız referandum. Türkiye’nin geleceği için çok büyük anlam ifade ediyor. 

'TEHLİKEYİ ORTADAN KALDIRMAMIZ GEREKİYOR'

15 temmuz gecesi Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Bu sadece AK Parti, Tayyip Erdoğan’ı devirmeye yönelik bir darbe girişimi değildi. Türkiye’yi esir almaya dönük bir girişimdi ve halkımız bunu püskürttü. Ama bu tehlike ortadan kalkmadığı, bu sıkıntı ortadan kalkmadığı kuklayı yakaladık, kuklayla mücadele ediyoruz. Ama kuklacı yerinde duruyor. Onu kullanan idare, küresel güçler Türkiye’ye karşı hasmane tavır takınan bir irade var. Bu yerinde duruyor ve yeni hamlelerle Türkiye’yi sıkıntıya sokmaya çalışıyor. Şimdi bundan tamamen kurtulmak gerekiyor” dedi.

'BİLECİK KENDİSİ MÜZE!'

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise Bilecik'in kendisinin zaten bir açık hava müzesi olduğunu söyledi. Bakan Avcı, ilimizin sahip olduğu tarihi geçmişi, manevi atmosferi ve kuruluştan kurtuluşa yüklendiği misyon, üstlendiği vizyon ile Türk tarihinde farklı bir yere sahip olduğunu kaydetti. 

'HEDEF TÜRKİYE'NİN İSTİKRARI'

Referandum sürecinden bahsederek en büyük hedefin Türkiye'nin istikrarı olduğunu belirten Bakan Avcı,"Türkiye 15 yıldır istikrarlı bir hükümet tarafından idare ediliyor. Bu yeni düzenleme istikrarı garanti altına almak içindir. 7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan belirsizliğin Türkiye’de nelere mal olduğunu hepimizin nasıl bir karamsarlık içinde olduğunu gördük. 7 Haziran seçimlerinde farklı oy kullananların bile 8 Haziran sabahı keşke şu seçim gelse de tekrar oy kullansak dediklerini ve sonra çok şükür 1 Kasım’da tekrar her şeyi toparlayıp istikrarın nasıl ilerlediğini hatırlıyorsunuz. Dolayısıyla bu seçimin, bu referandumun en önemli belirleyicisi aynı zamanda Türkiye’de istikrarı kalıcı hale getirmek. İşin özü budur” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından Bakan Avcı ve Yalçın Akdoğan'a çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Müzenin oluşmasına katkı sağlayan isimlerinde platforma çağrılmasının ardından 'Yaşayan Şehir Müzesi'nin açılış kurdelası kesildi. 

Açılışın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar müzeyi gezdi. 

BAKAN AVCI MHP'NİN 'EVET' STANDINI ZİYARET ETTİ

Bakan Avcı Bilecik temaslarının son bölümünde bir takım esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ayrıca Bakan Avcı Tevfikbey Caddesi üzerinde MHP tarafından açılan 'Evet' standını da ziyaret ederek partililere çalışmalarında başarılar diledi. 

Son olarak bir iş yerinin açılış kurdelasını kesen Bakan Avcı daha sonra Bilecik'ten Bozüyük'e hareket etti. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3448 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum