BİLECİK'İN ORTA YERİNDE ADALET'SİZCE KALKINMA!

BİLECİK'İN ORTA YERİNDE ADALET'SİZCE KALKINMA!

Mehmet ERDEM - Köşe Yazısı

Eski Vali Konağının yerine yapılan usulsüz konağı gündeme getirdiğim tam on ay oldu. On ay zarfında gerek Bilecik Sakarya Gazetesinde, gerekse de Basın Masası programında defalarca yazdık, konuştuk. Geçtiğimiz on ay zarfında, Türkiye’de Başbakan değişti, Milli Eğitim, İç İşleri, Milli Savunma, Maliye ve Ekonomi Bakanları değişti, Bilecik’teki kaçak konakla ilgili hiçbir şey değişmedi. Bilecik’te Vali değişti, İl Genel Meclisi Başkanı değişti, Ak Parti İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı değişti, Konakla ilgili yine hiçbir şey değişmedi. Geçtiğimiz Şubat ayından bu yana mevsimler değişti, baharlar yaza, yazlar kışa dönüştü, fakat meşhur konakla ilgili hiçbir şey aslına dönüşmedi. 

Eski Vali Konağının yerine yapılan konağın bütün belgeleriyle kanuna, nizama, usule aykırı olduğunu belgelediğimiz halde, Devletimizin hiçbir yetkilisi çıkıp ta neler oluyor demedi. On aydan bu yana birileri çıkıp ta bir şeyler der mi diye bekledim, gözlerim hep birilerini, kulaklarım da o birilerinden çıkacak sesleri aradı ama nafile.

Gözlerim AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’i aradı. İktidarın Milletvekiliydi. Yani muktedir. Nedir bu iş diye hiçbir gün sormadı. Bir usulsüzlük var ise bu işi düzeltin arkadaş demedi. Oysa Bilecikliler ona kanunlara aykırı bir iş yapılırsa, haklarını savunsun diye oy verip vekil tayin etmişlerdi. Fakat Sayın Vekilden bu güne kadar hiçbir ses çıkmadı. 

Gözlerim CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ü aradı. 3. Dönemdir TBMM’de Bilecik’i temsil eden CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ü bugüne kadar gerek ülke, gerekse Bilecik meseleleriyle ilgili birçok konuda meclis kürsüsünde ki konuşmalarına şahit olduk. Yaklaşık 2 yıldır Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kaçak olduğunu her ortamda dile getiren CHP'liler, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kadar kendi illerindeki KAÇAK KONAK'la ilgilenmediler. 

Geçmişte kredi kartları ile ilgili konuda, günümüzde TEDES, Futbol Maç Yayınları, Askerlerin Milli bayramlarda Çelenk Koymaması gibi daha birçok konuyu gündeme taşıdığına şahit olduk. Ne hikmetse Bilecik’in orta yerinde ki bu usulsüz yapı ile ilgili bir gün olsun konuştuğunu görmedik.  Kendisine zaman zaman Türkiye Milletvekili yakıştırması yapılıyor. Ben de diyorum ki “Sayın Vekilim azıcık ta Bilecik Milletvekili olunuz, Bilecik’te olan biteni gözlemleyiniz gündeme getiriniz.

Gözlerim Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’ı aradı. İktidar Partisinin İl Başkanı İdi. Kaçak konağı yapan da kendi partisinin üyesi ve geçmişte parti içerisinde faal görevlerde bulunmuş birisi. Arkadaşlar bu konak işi partimize zarar veriyor, bu işte yamuk yumuk işler varsa bunu düzeltelim. Gereği ne ise o yapılsın demedi. Hatta Bakanı ile birlikte ruhsatı olmayan bu iş yerine giderek yemek bile yedi. İktidar partilerinin il başkanları, bulundukları illerde muktedirlerdir. Atamalara da karışırlar, hastanenin nereye yapılacağına da. Hatta kan merkezi açılacağının bile müjdesini verirler. Partisine mensup milletvekillerinin de, belediye başkanlarının da üstündedirler. Tabi ki yetki ve sorumluluklarını bilip kullanabildikleri ölçüde.

Gözlerim Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı aradı. Bilecik’te imar yetkisi belediyede. Yapılacak olan bütün binaların, inşaat ruhsatını verip, denetlemek de belediyenin uhdesinde. Kanun böyle diyor çünkü. Şehrin tam orta yerinde, Valiliğe 200 metre, Savcılığa 50 metre, Defterdarlığa 70 metre uzaklıktaki kaçak yapılan bir binayı, ruhsat ve denetleme yetkisi olduğu halde bir belediye başkanı görmüyorsa, gördüğü halde gereğinin yapılması için ilgili alt birimlere emir vermiyorsa, TUZ KOKTU demekten başka bir çaremiz var mıdır? Kenarda kıyıda vatandaşın yapmış olduğu binasındaki 50 santimlik çıkıntıyı görüp yıktıran, haklı olarak gereğini yapan bir belediye, her gün önünden geçtiği konağı görmüyorsa, konakla ilgili konuşulanları duymuyorsa, hem kör olmuştur, hem de sağır. Var mıdır bunun başka izah tarzı.

Gözlerim İl Genel Meclisi Başkanını ve Genel Sekreterini aradı. Çünkü burasını ihale eden kurum İl Özel İdaresi idi. Belli bir süreliğine yap işlet devret modeli ile ihaleye çıkaran kurum olarak, “Arkadaş biz sana şu şu şartlarda yap dedik, sen kendi kafana göre bu binayı yapmışsın. Bu kanuna aykırı işi bir an önce durdurmalısın diye neden söylemedi?

Gözlerim Muhalefet Belediye Meclisi Üyelerini aradı. Çünkü vatandaş onlara Belediyede yapılan işleri, eğer varsa yanlışlıkları, usulsüzlükleri denetlemesi için oy verdi. Belediyenin görevi olan inşaat ruhsatı verme ve denetleme işinde eksik kaldığı, görevini yapmadığı ortada iken, neden bir tane Muhalefet Belediye Meclisi Üyesi çıkıp ta bu kaçak Konakla ilgili bir soru önergesi vermedi veremedi.  Bunlar vatandaşın hakkını hukukunu korumak için o mevkilere seçilmediler mi? Her rejimde iktidar vardır, yalnızca Demokrasilerde Muhalefet olur, muhalefetin görevi de denetlemek olduğunu bu belediye meclisi üyelerine hiç kimse söylemedi mi? Acaba diyorum ki; muhalefetin Belediye Meclis Üyeleri, mecliste her önlerine konulana EVET demek için mi seçildiklerini zannediyorlar?

Gözlerim Muhalefet Partilerinin İl Başkanlarını aradı. Konağın kaçak olduğunu, ruhsatı bulunmadığını bildikleri halde hayırlı olsuna gitmek yerine, burasıyla ilgili bir açıklama yaparlar mı? Diye. Ama nee gezeeerrrrr. Muhalefet var mı ki, açıklaması olsun. 

Gözlerim Sayın Valimizi aradı. Her ne kadar bu konuyu gündeme getirmem Sayın valimizin Bilecik’e atanmasından önce idiyse de, Kaçak Konakla ilgili yazılanları, konuşulanları duyup işitmiştir, elbette bir şeyler yapar diye ama o makamdan da bir ses duyamadım. 3 Hafta önce Basın Masası programında Kaçak Konakla ilgili birçok belgeyi ortaya koymama ve Sayın Valimize seslenmeme rağmen, hiçbir cevap alamadım. Bir ümitle hala bekliyorum. 

Sevgili Dostlarım,

Şimdi bu yazıyı okuyan sizler diyeceksiniz ki, “Aman sende burası Bilecik. Kim ne yaparsa yanına kar kalıyor” Evet birilerinin yanına kar kalıyor ama zararı gören sizler oluyorsunuz, bundan sonra da olacaksınız. Hadi gidin ruhsata aykırı bir metre kare fazladan inşaat yapın da görelim. Aynı gün Belediye ensenizde. Bırakın şehrin göbeğini, köyde izinsiz bir samanlık yapmaya kalkın bakalım, il özel idaresi size ne cezalar uygulayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Hukuk Devleti ise, bu Hukuk bazılarına öyle, bazılarına böyle mi işliyor ki, Dünyanın her köşesine ADALET’i götürmüş olan bir İmparatorluğun kuruluş şehrinde hem de göbeğinde birileri ADALET’sizce KALKINMA sağlıyor. 

 

Bu haber toplam 3179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum