BİLECİKLİ ÖĞRENCİDEN BÜYÜK BAŞARI

BİLECİKLİ ÖĞRENCİDEN BÜYÜK BAŞARI

Murat Hüdavendiğar Ortaokulu 8’nci sınıf Öğrencisi Mehmet Serhat Aktaş, Kütahya’da düzenlenen 11'inci Matematik-Fen Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attı.

2009 yılından beri Kütahya Nafi Güral Fen lisesi tarafından düzenlenen KÜMATFEN (Kütahya Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatı) sınavı 11. kez gerçekleştirildi. 8’inci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen 11. KÜMATFEN sınavına 36 ortaokuldan toplam 256 öğrenci katıldı. 

Yarışmada, 20 matematik, 10 fizik, 10 kimya ve 10 biyoloji sorusu soruldu ve 120 dakikalık zaman verildi. Murat Hüdavendiğar Ortaokulu 8’inci sınıf Öğrencisi Mehmet Serhat Aktaş, bölge ikincisi olup Altın madalya kazanmayı başardı. 

bilecikli-ogrenciden-buyuk-basari2.jpg

Öğrencinin Eğitim Danışmanı ve Matematik Olimpiyat Öğretmeni Ramazan Yalçın, olimpiyatların uzun soluklu bir yarışma olduğunu ve düzenli çalışıldığı zaman başarının geleceğini belirtti. Ramazan Yalçın," Bu uzun soluklu çalışmada her daim bana desteklerini esirgemeyen öğrencim Mehmet Serhat Aktaş'ın babası Murat beye ve annesi Dr. Selma Aktaş hanıma çok teşekkür ederim. 

Bu başarılarından dolayı öğrencimin ailesini, okuldaki öğretmenlerini ve tabi ki bu hazırlık sürecinde en büyük çalışmayı gösteren öğrencimi tebrik ediyorum. Bundan sonra artık önümüzde LGS sınavı var. LGS sınavına yoğunlaşacağız, inşallah güzel dereceler ve puanlar alırız. LGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Güçlükler, başarıların değerini artıran süslerdir. Önemli olan takım ruhuna sahip olmaktır. Takımı çalıştıran değil, takımla çalışan olmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.