BİLECİKLİ ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

BİLECİKLİ ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Bilecikli öğrenciler, Ulusal Kanguru Matematik Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attı. 

Edebali Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Yiğit Can Arzuman ve Murat Hüdavendiğar Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Ahmet Eren Aktaş, Fransa merkezli ‘’Kangourou Sans Frontieres’’ derneğine bağlı olarak yaklaşık 80 ülkede milyonlarca öğrencinin katıldığı Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı’nda final sınavına girmeye hak kazandı. 

Covid-19 salgını nedeniyle 16 Mayıs tarihinde online yapılan yarışmada; 30 matematik sorusu soruldu ve 90 dakika süre verildi. Yarışmaya Türkiye genelinde yaklaşık 140 bin öğrenci katılırken Yiğit Can Arzuman 101 ve Ahmet Eren Aktaş 99 puan alarak final sınavına katılma hakkı elde etti. 

Öğrencinin eğitim danışmanı ve matematik olimpiyat öğretmeni Ramazan Yalçın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olimpiyatların uzun soluklu bir yarışma olduğunu ve düzenli çalışıldığı zaman başarının geleceğini belirterek, “Bu uzun soluklu çalışmada her daim bana desteklerini esirgemeyen öğrencilerimin ailelerine teşekkür ediyorum. Bu başarılarından dolayı öğrencimin ailesini, okuldaki öğretmenlerini ve tabi ki bu hazırlık sürecinde en büyük çalışmayı gösteren öğrencimi tebrik ediyorum. İnşallah uluslararası platformdaki başarı sıralamasında Bilecik ili olarak yer almamızı sağlayacak öğrencilerime final sınavında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Yayın: Bilecik Haber

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3832 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.