BİLECİKLİLER 11.11'DE BULUŞTU

BİLECİKLİLER 11.11'DE BULUŞTU

Bilecikliler; İstanbul Bilecikliler Derneği tarafından düzenlenen 11.11. Bilecikliler Buluşuyor Gecesinde Bilecikliler, bir araya geldi.

İstanbul Bilecikliler Derneğinin 30. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında; İstanbul Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde düzenlenen buluşmaya; Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz,  Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, İstanbul Bilecikliler Dernek Başkanı Oktay Tepe ve yönetim kurulu üyeleri, Bilecikspor Kulübü Başkanı Harun Dilek ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve üyeleri, dernek temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan'ın sunuculuğunda gerçekleştirilen programda; Fatih Mehter Takımı, Kızıldamlar Halk Oyunları ve Agos Diriliş Ateşi, ekiplerinin gösterilerini sergilerken, gecede konuklara Bilecik Belediyesi tarafından lokum ve boza ikramı yapıldı.

bilecik1.jpg

İlçelerimiz ile Bilecikspor Kulübü başta olmak üzere birçok dernek ve katılımcıların stantlar açtığı programda; konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Konuşmasında hep birlikte Bilecik ve hep birlikte Türkiye olduklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

''Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'ten öncelikle buradaki bütün kardeşlerimize selam ve muhabbetler getirdik. Bilecik, her zaman ve her fırsatta belirttiğimiz gibi, rastgele bir torak parçası değildir. Bilecik; birlik beraberlik ve kardeşlik hamurunun karıldığı toprakların adıdır. Bilecik; sevgi, hoşgörü tohumlarının atıldığı ve alabildiğine yeşerdiği toprakların adıdır. Bilecik; Milli birliğin, beraberliğinin sağlamlaştığı, geçmişin ve geleceğin buluştuğu yerin adıdır. Bilecik; Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı Osmanlı Ocağı, Ertuğrul Sancağı, Kayıların Şehridir.'' dedi.

bilecik2.jpg

HEMŞEHRİLERİMİZ İLE AYNI ORTAMDA BULUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM''

Konuşmasında; ''Hemşehrilerimle aynı ortamda buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum'' ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Hemşehrilerimiz ile yaşamaktan, yaşatmaktan; aynı suyu, toprağı, havayı paylaşmaktan gurur duyduğumuz medeniyetler şehri Bilecik için bugün özel bir gün.Bugün sadece şehrimizde değil, Ülkemizde ve Dünya'nın çeşitli ülkelerinde birçok hemşehrimiz ile tek yürek olduk. 11.11 Bilecikliler Gününde 1987'de yılında kurulan ve bugün 30. Kuruluş yıl dönümünü kutladığımız İstanbul Bilecikliler Derneğimizin düzenlediği Bilecikliler Gününde hemşehrilerimiz ile buluşmanın heyecanını yaşadık.''

bilecik3.jpg

''CENABI ALLAH'TAN DAHA NİCE 30 YILLAR NASİP ETMESİNİ NİYAZ EDİYORUZ''

Cenabı Allah'tan daha nice 30 yıllar nasip etmesini niyaz eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

''Dile kolay 30 yıldır; İstanbul'da Bilecikli hemşehrilerimizin canla başla kurarak büyük bir aileye dönüşen İstanbul Bilecikliler Derneğimizin düzenlediği 11.11. Bilecikliler gününde Bilecik'imizin değerleri bir arada toplandı. Başta İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanımız Sayın Oktay Tepe olmak üzere, kuruluşundan bu yana büyük emek vererek bu günlere getiren eski başkanlarımıza, yönetim kuruluna, üyelerimize ve Bilecikli hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Daha nice 30 yıllara ulaşmak temennisiyle... Tüm Bilecikli Hemşehrilerimin Bilecikliler Gününü Tebrik Ediyorum.'' şeklinde konuştu. 

bilecik4.jpg

İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Oktay Tepe ise Osmanlı Devletinin ilk başkenti Bilecik ile son başkenti İstanbul arasında kurulan bağ ile bir araya gelmiş olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan bütün paydaşlara teşekkür ettiğini kaydetti.

Misafirlere birçok ikramların yapıldığı programda Dernek Başkanı Oktay Tepe, Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya katkılarından dolayı Teşekkür Plaketi taktim etti.

Birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği 11 11 Bilecikliler Buluşuyor Gecesi, Sanatçı Onur San'ın konseriyle sona erdi.

bilecik5.jpgbilecik6.jpgbilecik7.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2273 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum