BİLECİKLİLER İSTANBUL'DA BULUŞTU

BİLECİKLİLER İSTANBUL'DA BULUŞTU

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından Bilecik Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Osmanlı Devletinin Kurucusu Osmangazi’yi Anma ve Tanıtım Şenliklerinde Bilecikliler, bir araya geldi.

Tuzla Akfırat Piknik Alanında gerçekleştirilen şenliklerde, Bilecikliler bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenliklerde; Mevlidi Şerif okundu, açılış konuşmaları yapıldı.

Mehteran Takımının gösterisi, yöresel folklor gösterilerinin gerçekleştirildiği şenliklerde, şifalı pilav ikramı yapıldı, çocuk yarışmaları düzenlendi ve oba beyi seçimi yapıldı.

Bilecikli Sanatçımız Hilal Coşgun’un konser verdiği etkinliklerde Bilecikliler bir araya gelerek, sohbet etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez şenliklerde yaptığı konuşmada Bileciklilerin bir vesile ile bir arada olmasının önemine değinerek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

fatih-donmez.jpg

Vali Tahir Büyükakın da Bilecik’lilerin bir dernek etrafında toplanması ve çeşitli vesilelerle bir araya gelerek, birlik ve beraberlik tablosunun çizilmesinin çok güzel bir durum olduğunu kaydetti.

Şenliklerde Oba Beyi olarak seçilen Milletvekili Selim Yağcı ise burada yaptığı konuşmada; ‘’Öncelikle bizlerin böyle bir günde bir araya gelmesini sağlayan Dernek Başkanımız Oktay Tepe ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bilecikliler olarak, bizler her yıl böyle güzel bir buluşmada bir araya geliyoruz ve birlik, beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Dirilişin Şehri Bilecik’imizin İstanbul’da temsil edilmesi ve bu tür güzel faaliyetlerin gerçekleştirilmesi bizleri son derece memnun etmektedir. İnşallah bu tür güzel etkinliklerde daha nice kez buluşmayı Cenabı Allah bizlere nasip eder. ‘’ ifadelerini kullandı.

selim-yagci-001.jpg
Belediye Başkanı Nihat Can ise birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında; Bilecikliler olarak İstanbul’da bir araya geldikleri için duydukları memnuniyeti ifade ederek; ‘’Bilecikliler olarak, Derneğimiz tarafından düzenlenen şenliklerde bir ve beraber olduk. Ben öncelikle böyle bir birlikteliği sağladıkları için Dernek Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bilecikliler olarak bizler her yıl gerçekleştirilen bu buluşmada bir araya geliyoruz. İnşallah daha nice seneler, böyle güzel anlarda buluşmak nasip olur. Bu vesile ile bu organizasyonun düzenlenmesinde emek ve katkı veren bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.

Dernek Başkanı Oktay Tepe burada yaptığı konuşmada; Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Bozüyük Belediyesi, Kartal Belediyesi, Pendik Belediyesi ve Tuzla Belediyesi’nin de destek verdiğini belirterek, programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

nihat-can-002.jpg

Gerçekleştirilen programa; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, İlçe Belediye Başkanları, İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Oktay Tepe, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bilecikliler-istanbulda-bulustu2-001.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2495 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum